Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem kaphatja meg Wermer cége az MTV reklámidejét

Népszabadság
2002.06.05. 07:39
A Magyar Televízió felügyelőbizottsága átvizsgálja a 2000 óta kötött, tízmillió forint feletti műsorgyártási szerződéseket. Erről az MTV MSZP-s és SZDSZ-es tagokkal kiegészült kuratóriumi elnöksége döntött tegnapi ülésén. A 2000-ben kötött megállapodásokat a rendőrség is vizsgálja, éppen az egyik szabad demokrata kuratóriumi tag, Haraszti Miklós feljelentése alapján. A kuratórium elnöksége elé a médiatörvény szerint automatikusan csak a 300 millió forintot meghaladó értékű szerződések kerültek.

A testület felszólította az MTV élén álló Mendreczky Károlyt, hogy halassza el a tévé reklámidejének értékesítésére kiírt pályázat eredményhirdetését. A tenderre két cég jelentkezett: az adMaster netWork GmbH, amely egy cégcsoportba tartozik a hirdetéseket 2000 végéig szervező német ARBOmedia AG-vel, illetve az In Media nevű cég. Utóbbit Mendreczky tavaly júniusban bízta meg ennek a feladatnak az ellátásával. Mint kiderült, az In Media mögött Wermer András, Orbán Viktor volt informális tanácsadója áll.