Árpád
-2 °C
3 °C

Az APEH nem vizsgálódik Defend-ügyben

MTI
2002.07.06. 11:01
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál (APEH) egyelőre nem indul semmilyen vizsgálat annak a hírnek kapcsán, miszerint adótitokhoz is hozzájuthatott a Defend - tudta meg az MTI Futó Ivántól, az adóhivatal informatikai elnökhelyettesétől. A héten olyan sajtóértesülések jelentek meg, amelyek szerint megalapozott lehet annak a gyanúja, hogy a Magyar Fejlesztési Banknál (MFB) készült Defend-jelentések egy része APEH-adatbázisokból származó adótitkokra építkezett. Futó Iván az MTI-nek elmondta: az ügyben hivatalosan senki sem kereste meg az adóhivatalt. Az elnök-helyettes egyébként úgy véli, hogy az MFB biztonsági cége nem férhetett hozzá az adóhivatal titkaihoz.

Vizsgálat egyébként csak akkor indulhat, ha valaki konkrét ügyben keresi meg a hivatalt, eredményre ugyanis akkor juthatnak, ha bejelentés érkezik, hogy milyen cég esetében sértették meg az adótitkot, és mikor történt az eset. Egy ilyen esetben már visszakereshető például, hogy ki jutott hozzá, vagy egyáltalán kinek volt jogosultsága hozzáférni az adott információhoz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?