Jenő
-3 °C
6 °C

A rádió baloldali kurátorai megszűntetnék a Vasárnapi Újságot

Népszabadság
2002.07.30. 08:43
A Vasárnapi Újságnak nincs helye a Magyar Rádióban - állította Gellért Kis Gábor, a közrádió kuratóriumi elnökségének egyik MSZP-s delegáltja. A négy baloldali kurátor közös tájékoztatón jelentette be: a Magyar Rádió elnöke semmit sem tesz annak érdekében, hogy a Vasárnapi Újság a médiatörvényt betartva kiegyensúlyozottan, pártatlanul és elfogulatlanul működjön. Az Országos Rádió és Televízió Testület emlékeztetett arra, hogy egy évvel korábban már hasonló indokok miatt elmarasztalta a műsort, ám törvénysértő gyakorlatán a rádió az ismételt vizsgálat szerint nem változtatott.

Az ORTT azt a június 2-i adást elemezte, melynek vendége Orbán Viktor volt. A hatóság véleménye szerint a műsorvezető nyíltan politikai hovatartozásának adott hangot, a regnáló kormányt, illetve a miniszterelnököt egy közszolgálati műsorszolgáltatónál megengedhetetlen hangvétellel támadta. A hatóság szerint a műsorvezető kérdései oly mértékben voltak elfogultak, hogy Orbán Viktor kényszerült néha abba a szerepbe, hogy hozzájáruljon az objektív tájékoztatáshoz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?