Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Horn: legfeljebb előbb jön a Fidesz

2008.09.11. 07:06
Akinek nem tetszik az SZDSZ politikája, az szavazzon az MSZP-re, vágta oda a pártelnök politikáját bíráló szabad demokratáknak Horn Gábor, írja a Népszava. A szabad demokrata ügyvivő szerint nagyjából mindegy, hogy a Fidesz előbb jön vagy később, mindenesetre úgy gondolja, hogy egy előrehozott választáson az SZDSZ megugraná a parlamenti küszöböt.

Mindegy, hogy rendes választás lesz-e 2010-ben, vagy előre hozott jövőre, legfeljebb 7-8 hónappal előbb jön a Fidesz, mondta Horn Gábor SZDSZ-ügyvivő egy rendezvényen, ahol többen is bírálták Fodor Gábort és az SZDSZ vezetésének politikáját.

A kritikusok a Népszava szerint amiatt aggódtak, hogy az SZDSZ túlzottan mereven utasítja el a Megegyezés című programot, és semmibe veszi Gyurcsány Ferenc tárgyalási készségét. Szerintük ez oda vezethet, hogy elveszítik a még meglévő kevés szavazójuk támogatását is.

"Akinek nem tetszik az SZDSZ politikája, az szavazzon nyugodtan az MSZP-re", reagált a bírálatokra Horn Gábor. A Népszava úgy tudja, hogy az ügyvivő megerősítette, hogy nem szavazzák meg a költségvetést, inkább jöjjön az előre hozott választás, mert a jelenlegi lehetetlen helyzetnél még az is jobb.

Horn mindenestre úgy kalkulál, hogy jövőre úgyis el kellene érnie az SZDSZ-nek 5 százalékot az európai parlamenti választáson, ezt az eredményt pedig esetleg egybeeső előrehozott országgyűlési voksoláson is lehetne hozni.