György
14 °C
24 °C

Horn szerint gyalázatos Kövér nyilatkozata

2004.04.22. 16:23
Semmi alapja nincs ennek az őrültségnek - állította Horn Gyula egy vidéki fórumon Kövér László múlt heti kijelentéseiről, melyek szerint titkosszolgálatok irányítják a kormányt. A volt kormányfő a Fidesz elhatárolódását várja, Kövér viszont fenntartja állításait.
Horn Gyula Enyingen bírálta Kövér Lászlót, mondván, a Fidesz választmányi elnökének közlése, amelyben külföldi titkosszolgálatok befolyására utalt a magyar kormány tevékenységében, árt az ország nemzetközi megítélésének.

Kevés a remény

"A Fidesz mikor fog elhatárolódni Kövér Lászlótól? Az a nyilatkozata, hogy titkosszolgálatok irányítják a kormányt, azért is gyalázatos, mert komoly zavarokat okozhat az ország nemzetközi törekvéseiben. (...) Semmi alapja nincs ennek az őrültségnek. (...) Józan ésszel ilyet nem lehet hirdetni, nem lehet így aláásni egy ország tekintélyét" - jelentette ki a volt miniszterelnök, az MSZP európai parlamenti választási kampányának politikai felelőse újságíróknak. Horn Gyula azt mondta: egyre kevesebb a remény arra, hogy a kampány normális hangvételben folytatódjon.

"Az a benyomásom, hogy nincs értelme arról beszélni az ellenfélnek, hogy próbáljuk normális hangvételben tartani a kampányt, hogy ne kezeljenek bennünket ellenségként. (...) Egyre kevesebb a remény arra, hogy meg tudjuk találni a normális hangvételt, pedig erre lenne szüksége az országnak" - tette hozzá.

Nem beszélve a politikáról

Kövér szerint a hálózat "a bankárszférában és a médiában" is hatalomra került, "nem beszélve a politikáról, meg mondjuk a rendőrfőkapitányunkról". A Fidesz választmányi elnöke a HírTV-nek nyilatkozva megerősítette a múlt héten, szintén vidéki párteseményen elhangzott állításait. Kövér egy pécsi fórumon azt mondta, "ma már azt kérdezik az emberek Magyarországon, vajon indokolhatja-e az ilyen mértékű dilettantizmust, a most tapasztalható kártételeket, a hozzá nem értés, vagy ennél többről van szó". A fideszes politikus szerint csak az a kérdés, hogy egy, vagy több állam fővárosából "mozgatják a szálakat".