Gyurcsány elsőre kimondta az útelágazást

2006.02.13. 14:57

Medgyessy Péter kísértett a T. Házban. A napirend előtt felszólaló, önmagával táncoló Gyurcsány Ferenc, mint mondta, szakított eddigi gyakorlatával, és ezúttal nem a képviselőkhöz, hanem közvetlenül az ország nyilvánosságához intézte. Éles támadást intézett a Fidesz ellen, és felidézte Medgyessy Péter kedvenc kifejezését: útelágazáshoz érkeztünk. Az útelágazást, bár nehéz szó, simán ki tudta mondani, nem is egyszer, többször is. A legnagyobb ellenzéki párt kampányát depressziókampánynak nevezte, politikáját a legrosszabb konzervatív politikának.

A kemény szavaktól a Fidesz vezérszónokának, Áder Jánosnak nem szállt inába a bátorsága, hanem hasonló stílusban válaszolt. A miniszterelnök hatalomra kerülését puccsnak nevezte, idézve Medgyessy Pétert. A kormányt arra kérte, hogy támogassa a tizennegyedik havi nyugdíjról szóló fideszes törvényjavaslatot, a parlament az indítványt leszavazta.

A parlamentbe ezúttal Vombat ügynököt elkísérte Steven Spielberg, a világhírű filmrendező is, aki legújabb szuperprodukciójában keresett szerepet Gyurcsány Ferencnek.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!

  • Klikk a képre!

    A búcsúzó ház legnépszerűbb pontja jelenleg a gobelinterem, de persze nem valamilyen álságosan kamu demokratikus okból, hanem mert egy miskolci családi főzde különleges söröket mér: tokaji aszúeszenciásat, gyömbéreset és egy barnát, utóbbiból nem kóstoltunk, ezért tudunk még írni Steven barátommal, de ezt is csak úgy, hogy ő üti le a klaviatúra jobb oldalán fekvő billentyűket, én meg a balosokat. Egy stabil tucat képviselő még búcsúzóul sem volt hajlandó alakoskodni, és vidoran „kóstolt”. Rubovszky Györgyöt és Nógrádi Lászlót ismertem fel hirtelen, aztán előtűnt a vidám, sőt szinte extatikus Wintermantel Zsolt honatya egy papírlappal, amin az állt, hogy a sörnek azért van habja, mert a benne lévő óriás fehérjemolekulák megfogják a szén-dioxid-buborékokat. Éljen a nemzeti-konzervatív kémia!

  • Titkosügynök lévén nem szokásom a reklámozás, de ha valaha szétbomló rendszerváltó pártot akarna siratni, tegye azt Bőhm honatyával (SZDSZ), aki irtó viccesen tud gyászbeszédet mondani! A kupolateremben volt szerencsénk az élményhez. Spielberg annyira begerjedt a tokajis sörtől és Bőhmtől, hogy feladta a Flashdance-tervet, és a temetőben ministránfiúkat kergető sörmesterekről fog kis költségvetésű, de őszinte filmet forgatni.

  • Steven barátom az előbb kirohant a VI-os kijáraton a Bazilika irányába, a sarkában Juhász Gáborral (MSZP), aki egy kisebb szerepért kuncsorgott. Utána kell rohannom, ez a magyar titkosszolgálatok és a filmipar érdeke. Ezennel tehát búcsúzom a negyedik szabad parlamenttől. Az az érzésem, hogy az ősszel már csak két párt táncosai közül fogunk válogatni Stevennel. Ha van jó forgatókönyvötletük, írják meg nekünk!

  • Az Index parlamenti tudósítója a Gobelin-termet kereste, mert már az egész házban hallani az ott csapolt, mérsékelten finom, de nagy alkoholtartalmú sörről. Budapest két vezető szocialista politikusa, Molnár Gyula és Horváth Csaba – sorrendben a XI. és a II. kerület polgármesterei – kalauzoltak a megfelelő helyiségbe. Velük a büfében futottam össze. Odaérve a két képviselő szétnézett, majd Molnár valamit Horváth fülébe súgott, és unszolásom ellenére – kóstolás nélkül – mindketten távoztak. Úgy vettem ki, hogy Molnár Gyula a választások közelségével magyarázta Horváthnak, miért nem illdomos ezen korai órában sörrel leöblíteni az interpellációs időszakot.