Ágnes
-1 °C
2 °C

Egyre több kocsija van az IM-nek

2003.02.12. 09:22
A kormányváltást követően 24-ről 33 darabra bővült az Igazságügyi Minisztérium autóparkja, a mobilelőfizetések 29, míg a felhasználási keret összege 43 százalékkal emelkedett az előző évihez képest - adta hírül a Magyar Nemzet.
A múlt évi kormányváltás óta több szolgálati autója van az igazságügyi tárcának, míg a Dávid Ibolya vezette adminisztráció 24 szolgálati kocsit használt, addig a Bárándy Péter irányítása alatt álló szervezet már 33 járművet használ - értesült a Magyar Nemezt. A napilap emlékezetet arra, hogy a kormánypártok a tavaly tavaszi választások kampányában takarékos, puritán államot ígért. A lap szerint alig használt autókat selejteztek le tavaly május óta.

A helyettes államtitkárok száma a korábbi háromról pedig ötre nőtt, noha a Magyar Nemzet szerint jelentősen nem nőttek a tárca feladatai. A helyettes államtitkári beosztású tisztviselők felső középkategoriájú VW Passat típusú járművekkel közlekednek. A lap úgy tudja, hogy az egyik helyettes államtitkárnak nincs jogosítványa, így az ő kocsiját a családtagjai vezetik. Barta Ágnes sajtófőnöknek viszont nincsen tudomása arról, hogy családtagok vezetnének hivatali autókat. Bárándy Péter két miniszteri autó is használ: egy Saab-ot, illetve egy VW Passatot.

Az igazságügyi tárcánál a hivatali mobiltelefonelőfizetések száma 29, a felhasználási keret pedig 43 százalékkal emelkedett az előző évihez képest, ami a lap szerint annak figyelembevételével is sok, hogy az IM apparátusa aránytalanul nagylétszámú. A Magyar Nemzet összehasonlításképp közli, hogy az USA-ban 250-en, míg a jóval kisebb Magyarországon több mint háromszázan dolgoznak az igazságügyi tárcánál.