Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Elítélték a Balaton egykori dobosát

2007.12.05. 10:43
A Békéscsabai Városi Bíróság tíz hónap felfüggesztett börtönre ítélte Oláh Immánuelt, a Balaton együttes egykori dobosát, aki júliusban előbb megrongálta, majd felgyújtotta a békési megyeszékhely román ortodox templomát, közölte a Hírszerző.

Folytatólagosan elkövetett, jelentős kárt okozó rongálásban bűnösnek találta a bíróság a 33 éves Oláh Immánuelt, a Balaton együttes egykori dobosát.

A Hírszerző cikke szerint a Békéscsabai Városi Bíróság a férfit tíz hónap börtönre ítélte, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztette. Mivel Oláh Immánuel az elsőfokú ítélet ellen nem fellebbezett, az ítélet azonnal jogerőre emelkedett.

Oláh Immánuel beismerte, hogy július 20-án megrongálta, majd három nappal később felgyújtotta a békéscsabai román ortodox templomot. Az ítélet tartalmazza, hogy a békéscsabai ortodox gyülekezetben kántorjelölt fiatalembert pártfogói felügyelet alá helyezik.

A bírósági tárgyalás előtt hosszú hónapokig előzetes letartóztatásban volt a gyújtogató, akit ez idő alatt Budapestre, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállítottak. Az itt készült orvosszakértői véleményt a bíróság figyelembe vette, hiszen az ítélet indoklásában elhangzott: a férfi korlátozottan volt beszámítható tette elkövetésekor, skizofréniában szenved, és mindezért pszichiátriai gyógykezelésnek kell alávetnie magát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?