Judit, Xénia
19 °C
34 °C

Amerikai kampányguruval egyeztet a Fidesz

2005.12.01. 07:43
Rogán Antal a Népszabadságnak cáfolta, hogy Dick Morris szerződött volna a Fidesszel. A kampányfőnök azt állítja, hogy Morris csak egy szakmai szimpozion vendége. A kispártok hitelből is kampányolnának – írja a Magyar Hírlap.

A Fidesznél az amerikai kampányguru?

A hét elején Magyarországra érkezett Dick Morris, ismert amerikai kampánytanácsadó, aki többször is találkozott az Egyesült Államokban Orbán Viktorral - értesült a Népszabadság. Korábban napvilágot láttak olyan elképzelések, hogy a Fidesznek amerikai kampánytanácsadói lesznek. Rogán Antal megerősítette, hogy Dick Morris Budapesten van, azt viszont cáfolta, hogy a Fidesz kampánytanácsadója lenne. A Fidesz kampányfőnöke azt állítja, hogy Morris csak egy szakmai szimpozion vendége, melyet a Fidesz egy alapítvánnyal közösen szervez.

A választási szakembert hívei és bírálói egyaránt a szakma egyik legnagyobb egyéniségének tekintik. Kulcsszerepet tulajdonítanak neki abban, hogy Bill Clinton 1996-ban rossz kilátásai ellenére is meg tudta hosszabbítani elnöki mandátumát. Clintonnal azért romlott meg Morris kapcsolata, mert 1996 augusztusában, a kampány hajrájában kiderült, hogy a tanácsadó egy prostituálttal tart fenn kapcsolatot. A nőnek nemcsak az elnök még el sem hangzott beszédeit mutatta meg, de a Fehér Házzal folytatott telefonbeszélgetéseibe is engedte belehallgatni.
A Népszabadság cikke >>>

Akár hitelből is kampányolnak a kis pártok

A liberálisok a helyi szervezeteket vonnák be minél jobban, és az olcsóbb technikák felé nyitnak, a konzervatívok spórolnak és hitelt vesznek fel. A források, népszerűség és kampánykészültség szempontjából is a parlamentben leghátul kullogó MDF várhatóan csak januártól száll be a versenybe, bár egy rövidebb, decemberi előzetesben is gondolkodik."Támogatnánk ugyan a képviselőjelöltenkénti egymillió forintos kampánykeret emelését, de ez minket őszintén szólva nem érint, mert nem tudunk összesen 386 millió forintot a kampányra költeni - mondta a Magyar Hírlapnak Horn Gábor, a szabaddemokraták főnöke.
Részletek a Magyar Hírlapban >>>