Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

A Fidesz nem asszisztál

2003.01.21. 14:02
A Fidesz a jövőben bojkottálja az európai parlamenti választásokkal kapcsolatos négypárti egyeztetést, mert sérelmezi, hogy a tényleges megállapodás előtt tartott sajtótájékoztató hétfőn a belügyi tárca a témában. A párt azért nem vesz részt a továbbiakban az egyeztetésben, mert nem kíván asszisztálni a Medgyessy-kormány kampányműsorához.
A Fidesz - Magyar Polgári Párt országgyűlési képviselőcsoportja a jövőben nem vesz részt az európai parlamenti választásokkal kapcsolatos törvénymódosításról tartandó négypárti egyeztetéseken - jelentette be a frakcióelnökség kedden. Az erről szóló közlemény ezt azzal indokolja, hogy a Belügyminisztérium hétfőn "egyeztetés nélkül, a parlamenti pártok képviselőit megkerülve sajtótájékoztatót tartott az Európai Parlament magyar képviselőinek megválasztására vonatkozó törvénytervezet ügyében".

Az elhangzottak egy része nem fedi a valóságot

A Fidesz frakcióelnöksége úgy fogalmaz: "sajnálatos módon az itt elhangzottak egy része nem fedte a valóságot, mivel az egyeztetéseken nem minden kérdésben jött létre megállapodás". A közvélemény folyamatos félretájékoztatása, valamint a folyamatban lévő politikai egyeztetések egyoldalú és hamis beállításának gyakorlata elfogadhatatlan a polgári demokráciákban - áll a közleményben.

Kormány PR

A dokumentum szerint "a Medgyessy kabinet újra bizonyságát adta, hogy a konszenzuskeresést és megegyezést hirdető politikája csak látszatpolitika, kormányzati PR-kommunikción túli jelentősége nincs". A Fidesz-frakció, indoklása szerint, a további egyeztetéseken azért nem vesz részt, mert "nem kíván asszisztálni a Medgyessy-kormány kampányműsoraihoz". A frakció természetesen mind az Országgyűlésben, mind a parlamenti bizottságokban ki fogja fejteni véleményét, és arról hitelesen tájékoztatni fogja a közvéleményt - közli a Fidesz képviselőcsoportjának elnöksége.