Márta, Flóra
21 °C
34 °C

Számlazár Svájcban, K&H-s látogató Bécsben

2003.10.16. 10:26
A K&H Bank egyik magas rangú biztonsági vezetője járt Kulcsár Attilánál, ám érdemi információkat nem kapott a brókertől. Svájcban, egy hetilap értesülései szerint, bankszámlákat zároltak a magyarországi brókerbotránnyal összefüggésben.
Bankszámlákat zároltak Svájcban a magyarországi brókerbotránnyal kapcsolatban, Zürichben pénzmosás gyanújával vizsgálatot indítottak a hatóságok - idézi a svájci Weltwoche hetilapot a Népszabadság. A zürichi kanton ügyészsége szerint Svájcban a magyar brókerbotránnyal összefüggésben több számlán több millió svájci frankot zároltak. A zürichi hatóságok már korábban zárolták Rejtő E. Tibornak, a K&H Bank egykori vezérigazgatójának, valamint Garamszegi Gábornak, a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettesének a számláit.

A Népszabadság értesülése szerint a magyar rendőrség, illetve ügyészség 69 országba küldött megkeresést a két férfi esetleges számláit illetően. Svájcon kívül Belgiumban történt úgynevezett biztosítási intézkedés, amely enyhébb formája a zárolásnak.

A K&H egyik magas rangú biztonsági vezetője két héttel ezelőtt bejutott a Bécsben fogva tartott Kulcsár Attilához - írja a csütörtöki Népszava. Kulcsár, ügyvédje szerint, érdemi információkkal nem szolgált a biztonsági vezetőnek, mivel világossá vált számára, hogy védője nem tud a látogatásról. Mindez a lap szerint azért meglepő, mert hivatalos rendőrségi kihallgatásra eddig még nem kerülhetett sor.