Zsófia
17 °C
21 °C

Támad a kormányzati kánikulakommandó

2008.06.19. 16:41
Június 30-án indul az úgynevezett kánikulakommandó, amelynek munkájában nyolc hatóság vesz részt. Főhet a feje a taxisoknak és a büféseknek.

Kondorosi Ferenc kormánybiztos csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be a kánikulakommandó felállítását. Hangsúlyozta: most először a szakmai érdekképviseleti szervezetek képviselői is részt vehetnek az ellenőrzésekben.

Mint mondta, elsősorban a fürdőket, a strandokat, a vendéglátó-ipari egységeket, valamint a taxikat ellenőrzik. Úgy fogalmazott, az ellenőrzéssorozatban nincsenek ellenfelek, a partnerség jegyében zajlik, és nem "bírságipart" működtetnek majd.

Kondorosi Ferenc kitért arra: céljuk, hogy a külföldiek jól érezzék magukat Magyarországon, és tovább nőjön az emberek hétköznapi biztonsága. Kérdésre válaszolva a kormánybiztos elmondta, hogy az ellenőrzéssorozat augusztus 25-én zárul.

Jön a meleg a hétvégén

A következő napokban tovább erősödik a nappali felmelegedés, vasárnap és hétfőn nem egy helyen kánikulára van kilátás. Sok napsütés várható, és legfeljebb egy-egy zápor, zivatar enyhíti a nagy meleget.A legmagasabb hőmérséklet a hétvégén elérheti a 28-30 fokot. A Balaton Siófoknál 22 fokos.Délutánonként erős lesz az UV-B sugárzás.