Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

A Debreceni Egyetem átveszi a kicsapott meleg diákot

2004.01.15. 18:22
Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter közbenjárására a Debreceni Egyetem átveszi a szükséges különbözeti vizsgák letétele után azt a hallgatót, akit kizártak a Károli Gáspár Református Egyetemről. A miniszterasszony azt is felajánlotta a homoszexualitását nyíltan vállaló fiatalembernek, hogy civil referensként vegyen részt a minisztérium és a meleg szervezetek tanácskozásain.
A mozgás- és beszédsérült fiatalembert Károli Gáspár Református Egyetem azután tanácsolta el, hogy az ötödéves hallgató nyíltan vállalta homoszexualitását.

Civil referens lehet

Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter közbenjárására a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja, Bartha Elek felajánlotta segítségét a hallgatónak, közölte az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal sajtószóvivője.

Lévai Katalin a Klubrádió szerda esti adásában ajánlotta fel, hogy felveszi a kapcsolatot a dékánnal, és személyesen közbenjár annak érdekében, hogy a hallgatót esetleg vegye át a debreceni egyetem.

Az esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli miniszter mindemellett közölte, hogy a fiatalember a jövőben részt vehet az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal munkájában, szükségük van ugyanis egy civil referensre, aki segít a meleg szervezetekkel tartandó találkozókon.

Lévai a Károli dékánjával találkozik

Oravecz Éva sajtószóvivő beszámolt arról is, hogy a miniszter az eset kapcsán találkozót kezdeményezett Németh Dávid professzorral, a Károli Gáspár Református Egyetem dékánjával. A megbeszélést jövő csütörtökre tervezik, áll a közleményben.

A kizárt hallgató pert indított a Károli egyetem ellen. Az intézmény és az azt fenntartó Dunamelléki Református Egyházkerület a bírósági eljárás befejezéséig az ügyben nem kíván nyilatkozni.