Kamerával figyelhette szomszédait a szocialista képviselő

2005.05.09. 07:33
Kékesi Tibor szocialista képviselő úgy állította be térfigyelő kameráit, hogy azok nemcsak a saját házát, hanem a szomszédos telkeket is pásztázzák. Az adatvédelmi biztos szerint engedély nélkül Kékesi nem szereltethette volna fel a térfigyelőket. A képviselő korábban egyik szomszédját bántalmazta.
Bár az érintettek nem járultak hozzá, Kékesi Tibor szocialista országgyűlési képviselő több olyan térfigyelő kamerát is felszerelt II. kerületi házára, amellyel szomszédai mozgását is szemmel tudja tartani – adta hírül az RTL Klub Híradója.

A kamerákat úgy állította be a képviselő, hogy azok nemcsak a saját házát, hanem a szomszédot is figyelik.

#alt#
fotó: parlament.hu

”Én ezt a kamerát megfogtam, és olyan irányba fordítottam, hogy csak Kékesiék saját garázsát tudja felvenni. Ezt ők egy beadványban, amit a II. kerületi önkormányzathoz nyújtottak be, nehezményezték” – mondta Hámos György, az egyik szomszéd. Kaló Mária, aki szintén a képviselő szomszédja, végül úgy döntött, hogy ő is a II. kerületi jegyzőhöz fordult, mert sérelmezte a megfigyelést.

Péterfalvi Attila hétfőn az MTV Nap-kelte című műsorában arról beszélt, hogy adatkezelésről van szó, és ebben a törvény úgy rendelkezik, hogy csak akkor lehet személyes adatot gyűjteni, rögzíteni, tárolni, ha ahhoz az érintett hozzájárul.

Kamerázó emberek

Kékesi 2003 decemberében összetűzésbe keveredett a szomszédasszonyával, aki videóra vette, hogy a képviselő autójával félig elállja a közös előtérből nyíló garázsbejárót. Kékesi igyekezett megakadályozni a felvételt. Dulakodás közben a nő kicsavart kezének két ujja megsérült, kabátja elszakadt. Mindezt végignézte az asszony tízéves kisfia és annak barátja is.  • Tippek
  • Bankszámla