Ágnes
-1 °C
2 °C

'A miniszterelnök érzi a veszélyt'

2001.04.20. 18:13
Nem hagyja abba harcát Keller László szocialista képviselő, és addig nem nyugszik, amíg fel nem tárja az autópálya-építés körüli visszásságokat - mondta a politikus az Index Törzsasztalának vendégeként. A szocialista frakcióvezető-helyettes fontosnak tartja az Országimázs Központ ellen indított offenzívájának sikerre vitelét is, éppen ezért tovább pereskedik. Keller azt ígérte: ha az MSZP kormányra kerül mindenki megtudhatja, mire költötte a Magyar Fejlesztési Bank az adófizetők pénzét és arra is fény derül: ki járt jól az országimázs, vagy épp a Széchenyi-terv milliárdjaiból.
Esbeta férje: Üzenem Neki, hogy ne adja fel a pert az Országimázs Központ szerződéseit illetően. Nem vagyok jogász, de ha az "aprómunkához" segítségre van szüksége, jelezze!

Köszönöm a felajánlást, a Képviselői Irodaházban elérhető vagyok. Az Országimázs Központ pénzköltése jelképe a kormány pénzköltésének.

Lujza71: Lát valami esély arra, hogy a happy end irataiba a mezei polgár betekinthessen?

Az Országimázs Központ irataiból kellene látni világosan.

vbk1976: Egy kérdés merült fel bennem folytatni kívánja-e a pert az Országimázs (vagy Blamázs, inkább utóbbi) központ ellen. Nagyon remélem, mert amit ez a kormány csinál az egyszerűen felháborító. Várom válaszát, további jó munkát!

Igen, folytatom

FRANEK ÚR: Keller úr, mi a véleménye a parlamenti háló szextelenítéséről?

Rákényszerít mindenkit arra, hogy a megfelelő helyen élvezzen.

Bimbó: Mi a véleménye Keller úrnak a parlamenti háló szextelenítéséről. Ettől milyen eredményeket vár? Kevesebb lesz a hivatalban elkövetett önkielégítés? Vagy a munka fog jobban menni izgalom nélkül?

Én soha nem néztem, izgalomra azért szüksége van mindenkinek.

Your Devil: Keller Úr! Adjon a Fityesznek! Éljen!

Éljen a Fityesz, de ne Kormányon és ne az adófizetők pénzén.

Europeer: La esperanza es lo ultimo que se pierde

Én reményteljesen optimista vagyok.

Woltorb: Taglalná egy kicsit a Biofilter-hez fűződő viszonyát? Ha már belemelegedett, ejthetne néhány szót a pusztazámori égetőről is. Mi a véleménye arról: amikor elterjedt a hír, hogy egy parlamenti képviselőt megvesztegetésen ért tetten az ügyészség, az MSZP köreiben mindenki az Ön nevét emlegette? (Ekkor ugyanis még nem lehetett tudni, hogy kiről is van szó)

A Biofilter egy környezetvédelemben élen járó vállalkozás, amely az én választókörzetemben is működik. Pusztazámoron nincs égető. A hír és a megvesztegetés engem nem ért el, ez olyan képtelen gondolat, mint az, hogy a nyúl képes agyontaposni az elefántot.

Hétfejű: Mit vár attól, ha végül jogerős ítélet születik arról, hogy önök betekinthetnek az Országimázs Központ által kötött szerződésekbe? Gondolja, legalább elpirul valaki? Szerintem ebben az esetben is az lesz a reakció, ami a legjobb ilyen esetekben a kormányzat részéről: hallgatás. És aki hallgat, azzal nem lehet nagyon mit kezdeni a nyilvánosság előtt. Másik kérdésem: van-e rá esély, hogy az MSZP az önhöz hasonló fiatal, tehetséges politikusokat végre előtérbe tolja, és nem nosztalgiapártként próbál választást nyerni? Harmadik: van-e, lesz-e önöknek olyan pr-csapata, amelyik képes a sokszor nagyon fontos üzeneteiket hatásosan eljuttatni a választópolgárokhoz?

Meggyőződésem, hogy a nyilvánosság képes minősíteni a pénzköltés módját és azokat, akik nem megfelelően költik azt.

Kerdezo: 1. Nem érzi úgy, hogy szinte ma Ön egyedül jeleníti meg az igazi ellenzéket és a kívülálló számára úgy tűnik, egyedül Ön (na és persze csapata) dolgozik az MSZP-ben, míg a többiek a maguk kis harcait vívják? A maga hátán fog bejutni végül az MSZP a parlamentbe? Nem fel hogy az esetleges győzelem után a most háttérben állók ejtik Önt? Méltányolja egyáltalán a pártvezetés az Ön tevékenységét?

Nem a pártvezetés szimpátiája az érdekes, hanem a választók bizalma.

2. A Fidesznek számtalan "különös" ügye van és Ön minden visszaéléssel igyekszik foglalkozni. Nem gondolt meg arra, hogy így elaprózódik és nem tud hatékony lenni? Miért nem állít fel egy profi harcos csapatot akik az idealista "polgárokért" és az "igazságért" küzdenek? Nem igaz, hogy nem lennének emberek, akiknek ne lenne elegük és ne segítenének, meg különben is mit csinál a többi képviselő?

Csapatban dolgozom.

3. Ha már úgyis a Happy End-del foglalkozik megkérdezném, hogy mit szól ahhoz, hogy a cég az MSZP jelmondatát felhasználva nyerte meg a 4,2 milliárd forintot. Tudtak Önök erről, engedélyezték egyáltalán, mit terveznek tenni az ügyben?

Nem tudtunk róla, örülnék annak, ha a párt jogorvoslatot keresne és valamelyik arra rászoruló szervezet élvezhetné ennek anyagi következményét.

Lordaeron: Ön rendszeresen támadja az Országimázs Központot, hogy nem számolt el milliárdokkal, amelyeket "közpénzen herdált el". De amint látja, semmilyen tárgyi bizonyítéka nincs, ezért utasította el önt a bíróság. Nem tud konkrétumokat. Csak löki a kampányszöveget, meg a "közpénzek"-klisét. Ön elég erőtlen és halovány kísérlettekkel próbálja az MSZP tekintélyét növelni, mint aki becsületesen az állampolgárokért él :). Sokak szerint Ön Orbán Viktor provokátora, de én ezt nem hinném. Szerintem olcsó kampány az MSZP-nek, melyeket a Tv2-n és az RTL Klubon szellőztet ki a világnak. Szóval igazából mi a célja?

Én másképpen látom a következményeket. Azokban az ügyekben, amelyekben hónapokkal ezelőtt megszólaltam, ma kormánytagok tesznek büntető feljelentéseket. A célom az, hogy a közpénzek felhasználása, a közvagyon kezelése átlátható, nyilvános legyen, és mindenki részére egyforma eséllyel hozzáférhető.

MerQree: Mi a véleménye arról, hogy ugyan a parlamentben tiltott a pornó oldalak megtekintése, de a közhivatalokban nincs semmilyen tartalom szűrés? /most eltekintek attól, hogy leírjam, hogy hogyan lehet ezeket a szűrőket kijátszani... nem is olyan régen volt egy cikk ezzel kapcsolatban az Indexen, jót vigyorogtam rajta. Egy csalioldalt készítettem, és rendszeresen látogatták a MEH-ből.../ ön szerint 0%-nal nagyobb esély van ma Magyarországon arra, hogy akit megválasztok az engem képviseljen, és ne a saját érdekeit?

A szexuális igényeit mindenki otthon elégítse ki. Az országgyűlési képviselők döntő többsége ma is a választók érdekeit képviselik.

Johnesz: Egy nem régiben megjelent közvélemény kutatás szerint a második legnépszerűtlenebb foglalkozás az egyetemisták és főiskolások körében a politika. 1. Harcol Ön a politikai munka elismertetéséért (és hogyan), ami véleményem szerint igenis fontos lenne.

1. Külön nem harcolok érte, hanem megpróbálom úgy végezni a munkámat, hogy az elismerést váltson ki.

2.Csapatjátékosnak tartja-e Ön magát, és lát-e arra esélyt, hogy az MSZP végre egy érdekért, egy célért és egy úton harcoljon a kormányt jellemző önkény és politikai homályosítás leváltásáért?

2, Igen, csapatjátékosnak tartom magam, a focipályán és a politikában is. Látok esélyt arra, hogy az MSZP kiváló csapatként jelenjen meg.

Steiner: Mi a véleménye arról, hogy az ügyészség az Ön kezdeményezése nyomán pert indított a Fradi és az Agrárinnovációs kht. szerződésének semmissé nyilvánításáért?

Úgy látszik, mégis van eredménye a munkámnak, bár jobb lett volna előbb megindítani a pert.

Hogyan értékeli, hogy a miniszterelnök soron kívüli ÁSZ-vizsgálatot rendelt el az Országimázs Központnál? Mit deríthet ki egy ilyen vizsgálat?

A miniszterelnök érzi a veszélyt, amit az országimázs hordoz számára.

A Széchenyi Terv visszásságairól mikor olvashatunk leleplező interjút Önnel? Hiszen a Széchenyi tervet a fideszesek maguknak találták ki, csak olyan pályázó nyerhet, aki kedves a kormány szívének, mert olyan önrészt követelnek meg, amit csak a kiválasztottak birtokolhatnak. Állítólag a lovasturizmust is csak azért fejlesztik 600 millióval, mert a Happy Endes Vermer András lovastanyának is tulajdonosa...

A Széchenyi terv is sorra fog kerülni. Az előkészítés folyik.

Mikor lép egyel előrébb? Eléggé unalmasak ugyanis a Vörös Októberes öltönyökben nyomuló párttársai...

Megfelelő a pozícióm, az élet majd eldönti.

Hétfejű: Tárgyi bizonyíték lehetne, ha betekinthetnének a közpénzek elköltésébe. Anélkül tisztázhatatlan a dolog.

Ez a célunk.

Kerdezo: Nem csak az öltönyök régiek (bár ezen gondolom az egész filinget értetted), miért van az hogy az ember egyre magasabbra emelkedik úgy veszti el az önkritikáját. Szerintem, ha a Torgyánt kilövik a Nagy Sándor lesz az új paródiaelem. Azért kíváncsi lennék, van az MSZP-nek legalább öltözködési tanácsadója, vagy a mai győri mikulásos cikk nyomán komolyan érdekel, hogy miért nincs profi pr tanácsadócsapat

Számomra fontosabb, hogy mit takar a ruha. Sajnálatos, hogy elegáns öltözékkel sok mindent el lehet takarni ma. Egyszer minden politikus meztelenné válik a választók előtt.

Tegzes: Akkor, ha az MSZP nyeri meg a 2002-es választásokat:
1 / Eltörli-e, az ún. Cselédtörvényt?

A hatályos Munka Törvénykönyvét megváltoztatjuk és a cselédsorba kényszerített munkavállalók jogait visszaállítjuk.

2 / Mentessé teszi-e a mindenkori kormány befolyásától a közszolgálati médiákat?

Igen, erre már jó példát mutattunk.

3 / Lesz-e jogi lehetőségük arra, hogy felelőségre vonják azokat, akik miost adómilliárdokat csúsztatnak át magánkezekbe?

A jogi lehetőség most is adott, és élni is fogunk vele.

hc: Feltenném szokásos kérdésemet, amire még egyetlen politikus sem válaszolt: A képviselői megbíztatás határozott időre (4 év) szól. Ha valakit nem választanak újra, az azt jelenti, hogy a végzett munkájával nem voltak megelégedve. Rosszul végzett munka és lejárt megbízatás után, akkor miért markolnak fel egy kalap pénzt végkielégítés címén a bukott képviselők??? Jogos ez?? Nem lenne gazdaságosabb a kormány alá tartozó hivatalok vezetőivel is a választási ciklushoz igazodó szerződéseket kötni, mint négyévenként milliárdokat költeni a leváltott seggnyalók végkielégítésére?

A meg nem választott képviselők számára minimális végkielégítés jár, a státuszuk nem azonos a köztisztviselőkével. A köztisztviselői törvény jelenlegi módosítása az eddigiektől is rosszabb helyzetet teremt.

Ariel Ortega: Számtalan politikai fronton támadja a kormányzati hatalmat, szinte minden szocialista akció az Ön nevéhez fűződik. Feltételezem, hogy igen erős tanácsadó réteg áll a háta mögött. Kik ők? Igaz a hír, hogy tanácsadói közt jegyzik az MSZP "Fiatal Szakértőit"?

Már jeleztem, hogy csapatban dolgozom, a hír igaz, az MSZP Fiatal Szakértői egzisztenciálisan nem függnek a párttól, ugyanakkor teljesítményorientáltak, és profik.

Ariel Ortega: Hallott már arról, hogy a közvéleményben Önt Magnumnak nevezik, offenzív stílusa miatt, s mivel a Tv sorozat főhősére (Tom Selleck)emlékeztet fizimiskája? Csak így tovább, folytassa a FIDESZ szétlövését!

Köszönöm, inkább maradok képviselő.

Winter2000: Úgy érzem teljesen jó úton indult el az Országimázs Központ ügyeinek felderítése felé. Ugyanakkor azt is érzem, hogy egy apró jellemvonás miatt most nem azt az eredményt kapta, amit elvárt és amit sokan elvártunk. Elnézést kérek, hogy a jellemrajzával foglalkozom, de úgy vélem, hogy ha nem egyedül "bulldogként", hanem falkában, egy csapattal ment volna a csatába, akkor nagyobb sikere lett volna. Egyébként ez nagyon jellemző az Ön politikai akcióira. Nagyrészt egyedül hajtja őket végre. Amennyiben a pártja érdekeit tartja szem előtt, képesnek kell lennie arra, hogy az információit másokkal megossza, és csapatban hajtsák végre a szükséges lépéseket. Nem gondolja, hogy ha így tett volna, vagyis jogászokkal egyeztetve adja be keresetét a bíróságra, akkor nagyobb sikert ért volna el?

Szerintem a kereset kiváló ügyvédi munka terméke, amit majd a jogerős végzés után is el lehet mondani, ha valaki tanulmányt fog írni Orbán Viktor azon kijelentéséről, hogy 1998. májusa több mint kormányváltás és kevesebb, mint rendszerváltás, akkor azt gondolom érdemes lesz tanulmányként felhasználni a Fővárosi Bíróság eljárásának tapasztalatait.

Dokumentátor: mit szól ahhoz, hogy a kormánypártisággal nem vádolható Medián legfrissebb felmérése szerint a tíz legnépszerűbb politikus közül (az államfőt nem sorolva közéjük) hét kormánypárti és csak kettő szocialista?

Gratulálok a nyolc kormánypárti, vagy kormányhoz közel álló népszerű politikusnak, és bízom abban, hogy egy év múlva nekünk is gratulálnak az arány megváltoztatásához.

Youwine: A MIÉP egyre kevésbé rejti véka alá antiszemitizmusát, pl. Franka "taknyos orrú zsidózása" mint dabasi kortesbeszéd, vagy a nagyszerűen időzített e hét keddi MIÉP frakcióülés. Múlt heti rádióinterjújában a miniszterelnök nem volt hajlandó kategórikusan kizárni egy lehetséges jövőbeni együttműködést velük (igaz, Torgyánék esetében ezt megtették, aztán mennyit ért a szavuk...) Van egy olyan nagyon rossz érzésem, hogy pont, mint a 30-as években, senki sem hiszi, hogy ez igazán megtörténik, mindenki túllép a dolgon egy félmosollyal (páran sunyi félmosollyal). Hogy a felkorbácsolt indulatok hová vezetnek, azt mindenki láthatja, ha 2-300 km-re délre tekint. Egyedül a zsidószervezetek emelik fel szavukat, de pont tőlük viszont a legtöbben úgy veszik, hogy farkast kiáltanak csupán. Reális veszélynek tartja-e az MSZP a MIÉP szélsőjobboldaliságát? Milyen módon kíván, már ha egyáltalán, hathatósan fellépni ez ellen?

A MIÉP egy szélsőjobboldali párt, ez tény. Ettől is nagyobb veszélynek tartom azt, hogy a legnagyobb kormányzó párt és a miniszterelnök nem határolódik el ettől a párttól, és megnyilvánulásaikban nem zárják ki határozottan egy Fidesz-MIÉP összefogás lehetőségét. A MIÉP térhódításával szemben minden felelős politikai tényezőnek fel kell lépnie. Mindenkinek figyelmébe ajánlom Bartus László most megjelent könyvét.

FatMo: Ön azon kevés szocialista politikusok egyike, akik tényleg tesznek valamit azért, hogy elküldhessük pihenni a "srácokat" jövőre. Ön szerint észbe kap az MSZP, elkezdi a komoly munkát és felülemelkedik a belső harcokon? Ön szerint nincs még késő? Kérem, hasson oda a pártjának, mert ha ez így megy tovább bekövetkezik a katasztrófa és ezek örökre bebetonozzák magukat! Sok sikert kívánva:

Kérem küldjék el őket. Június 9-e után pedig meggyőződésem szerint más stílus jellemzi majd az MSZP munkáját.

MajomEmber: Az MSZP elutasította az egyházakra vonatkozó kétharmados törvény módosítását. Miért? Nem érdekük a szektásodás elleni védekezés? Nem érzik hogy hatékonyabb fellépésre lenne szükség a szcientológiai egyház ellen, amelynek nyílt célja az államhatalmi szervekbe való beépülés? - Meddig fogj még az MSZP az egyre sokasodó miniszterelnök-jelöltek körüli vitát tekinteni a legfontosabb a társadalom felé közvetítendő üzenetének ? Hetek-hónapok óta nincs más, ezen hírek teszik ki az MSZPről szóló híradások 80%-át....

A vallásgyakorlással kapcsolatban tőlem hivatottabb MSZP-s szakértők válasza egyértelműbb eligazodást adna. A kormány diszkriminatív törvényjavaslatát az MSZP nem fogadhatta el. A sajtót és a közvéleményt ezek a viták érdeklik, és ha nem lesznek ezek a viták, jó remény van arra, hogy az elgondolásainkkal is fel tudjuk ébreszteni az érdeklődést.

koch: Ön szerint ez a kormány ennyire "ügyi-fogyi"( autópálya, infláció, gátépítés, EU-tárgyalások, stb.), vagy egyszerűen csak H-ülyének (nekem ez jut eszembe a "H"-betűről) néznek mindenkit?

A kormány nem ennyire ügyi-fogyi, hanem tudatosan szervezi így az életét.

koch: Mi a véleménye a katonasági sorozások megszigorításáról? Van értelme pocsékolni a pénzt? (Aki bevonul katonának, az nem dolgozik ->nem fizet adót, ráadásul meg pénzbe is kerül. Így sem elég a pénz, mi lenne akkor a mindenki bevonulna katonának, vehetnének meg több seprűt az udvarok tisztogatásara.) Ön szerint ez a hadsereg képes lenne egy háborúban bármire is? (Nem feszegetve azt, hogy kivel akarunk háborúzni)

Nem a sorozásokat kell megszigorítani, hanem olyan lehetőséget kell a fiataloknak teremteni, hogy a sorozások során minél kevesebben essenek ki a rostán egészségügyi okok miatt, már ameddig ez a rendszer hatályban van. Azt gondolom, hogy nem kell sok időt várni arra, hogy a fiatalok közül csak az lesz katona, aki maga is szeretne, és aki ezért megfelelő díjazásban is részesül.

koch: Miért nem veszi észre már az MSZP, hogy a Fidesznek milyen nagyon jó a marketing munkája? Ezen veszítettek '98-ban és meg mindig nem tanultak belőle?!? Mikor kezdi el az MSZP is kiaknázni a Fidesz hibait?

Az a baj, hogy a Fidesznek csak a marketing munkája jó, a tartalmi, kormányzati munka számomra siralmas. Folyamatosan igyekszünk a Fidesz-hibákra rámutatni.

koch: Önnek mi a véleménye arról, hogy az EU a csatlakozás után meg 5+2 évig korlátozni akarja a szabad munkavállalást? (Az Unió alapvető célkitűzéseinek az egyikét) A magyar tárgyalódelegáció kivételével minden más csatlakozásra váró ország elutasította a javaslatot, mi meg lehetünk majd másodlagos polgárok?

Az EU-ban ma sincsenek és nem is lesznek másodlagos polgárok.

kijo: Először is szeretném megkérdezni: - valóban válaszolni akar az itt feltett kérdésekre? Miért? Mint látható magukat megnevezni nem kívánó, álnév és ingyenen e-mail mögé bújó emberek csinálnak úgy, mintha komolyan érdekelne ez-az őket. Valójában komolytalanná és hiteltelenné teszi az egészet.

Én szívesen veszek részt ilyen eszmecserében.

kijo: Mikor múlik el az a régi MSZP beidegződés, hogy az embereknek nem kell gyáván megbújva, bokor mögül kérdezni. Mert így bizony az itt kérdezők mindegyike valójában félve kérdez és az igazság az, hogy remegnek Öntől és kollégáitól tisztelt Keller úr. Biztosan szükségünk lehet egy olyan (régi) MSZP-re amitől ismételve és folytatólagosan csak felni kell?

Az MSZP-től soha nem kellett félni, és a jövőben sem kell.

kijo: És a kormány elleni harcnak tulajdonkeppen van valami értelme? Véleményem az, hogy a kormány ellen harcolni, a választó polgárok, vagyis a nép ellen harcolnit is jelent. Vagy az MSZP-ben nem így fogalmaztak meg, amikor még az volt a kormány? Szóval a magam részéről nem látom, hogy ennek mi értelme van????

Az ellenzéknek az a dolga, hogy a kormány tevékenységét kritizálja. Ez nem öncél.

kijo: Névtelen, arctalan tehát gyáva nyuszik kérdéseire válaszolgatni... megint csak milyen értelmet ad??? Hiszen Öntől felnek!!!

Tőlem nem kell félni senkinek.

Arsene Lupin Szeretném megkérdezni, hogy az MSZP miért olyan béna a narancsos fiúk korrupciós ügyeinek tálalásában. A Fidesz profi módon a kisgazdákra irányítja a figyelmet. Az átlagpolgár megérti a Torgyán-villa ügyet és felháborodik, mivel százmillióig még ő is átlátja a dolgokat. Autópálya és Happy End ügyben viszont sokkal trükkösebben járnak el a fiúk, és iszonyú pénzeket nyúlnak le professzionálisan megjáratva a milliárdokat. Azok egy jelentős része persze majd a választásokat illetve a fiúk jövőbeni egzisztenciáját fogja támogatni. Nem igaz, hogy az MSZP körüli tanult emberek nem képesek kidolgozni egy olyan támadási kampányt, amely során didaktikusan elmagyarázzák a kisembereknek, hogy a Fidesz miként nyúlja le az ő pénzüket is az autópálya-építésnél, sőt az egész Széchenyi-tervnél, nem is beszélve a Happy End ügyről.

A véleménye éppen azt bizonyítja, hogy sikerült megmutatni az embereknek a Fidesz pénzköltési technológiáját. Az eszközrendszerünk korlátozott, egyetlenegy vizsgálóbizottság megalakítását nem tették lehetővé, amit az ellenzék kezdeményezett. Továbbá nagyon sokan megfélemlítésre kerültek, akiktől egyébként információkat remélhetnénk.

Duhimar: Nem zavarja Önt, hogy faltörő kosként használja saját pártja?

Sem buldózer, sem faltörő kos nem vagyok, senki nem osztott rám ilyen szerepet. Teszem a dolgomat, amire bizalmat kaptam a választóktól.

Duhimar: Mit szól Ön ahhoz, hogy sokan butának tartják?

Nyilván vannak tőlem okosabb emberek, az a kérdés, hogy az, aki butának tart, vajon okosabb-e. Igyekszem képezni magam.

Duhimar: Nem zavarja-e hogy olyanokkal ül egy sorban, akik a régen államosított vagyon eltulajdonításából szereztek vagyont? Bele tud-e nézni Sándor "mszosz" László vagy Szekeres "olaj" Imre szemébe?

Az MSZP nem utódpárt. A rendszerváltás társadalmi és gazdasági szükségszerűség volt, és minden nehézsége ellenére a jövőt szolgálja. Németh Miklós a rendszerváltásban nagyon fontos szerepet töltött be.

sashimi: Dávid Ibolya képviselő asszony az ATV-ben nem zárkózott el attól, hogy az MDF egy olyan kormányban vegyen részt, aminek a MIÉP is tagja. Hogyan értékeli ezt a kijelentést?

Eddig azt a veszélyt éreztem csak, hogy a Fidesz nem zárkózik el a MIÉP-től. Amennyiben igaz a hír, a veszély még nagyobb.

sashimi A jelenlegi közvélemény-kutatások szerint nem zárható ki, hogy 2002-ben se az mérsékelt jobboldali partok, se a mérsékelt baloldali-liberális partok nem kapnak abszolút többséget. Az ön véleménye szerint hajlandó lenne-e az MSZP a Munkáspártot bevonni a kormányzásba?

Véleményem szerint a Munkáspárt nem lesz parlamenti párt.

sashimi: Hajlandó lenne-e az MSZP a FIDESZ-szel való kormányzati együttműködésre, ha ennek alternatívája egy FIDESZ-MDF-MIEP koalíció lenne?

Szerintem a választók lesznek olyan bölcsek, hogy szavazatukkal egy harmadik lehetséges koalíciót hoznak létre, az pedig az MSZP-SZDSZ koalíció.

Mi a véleménye Schmuck Andor MSZP kritikájáról?

Jobb lenne, ha Schmuck Andor magával szemben lenne kritikus.

Mercurius: Képes-e megújulni az MSZP és megszabadulni a kompromittálódott politikusaitól (Csintalan, Szekeres, Boldvai, Vancsik)?

A megújulás számomra többet jelent, mint megszabadulást egy-egy politikustól.

Mercurius: Kaphat-e még Horn Gyula valamilyen komoly pozíciót az MSZP-ben?

Horn Gyula egy nemzetközileg elismert baloldali politikus, akinek a segítségét a jobboldali kormányfő is igénybe vette. Az MSZP akkor is tartósan komoly politikai erő marad, ha nem helyezi komoly pozícióba Horn Gyulát.

Claudius: Ön szerint mennyire tekinthető demokráciának egy olyan rendszer, ahol egy közpénzekkel gazdálkodó szervezetben egyáltalán felmerülhet a gondolat, hogy megtagadja az elszámolást?

Sajnálatosnak tartom azt, ahogy a kormányzat kezeli az adófizetők pénzét, de azért ma Magyarországon demokrácia van.

Jobbocska: Az őszintét mondom most és nem kertelek. Az emberek többsége utálja önt. Nehogy azt higgye, hogy csak a jobbosok. Csak a ismeretségi körömbe tarozó balosok 70% szerint is undorító amit Ön művel. Agresszív és kötekedő. Példa lehet erre az az azonnali kérdés, amit a miniszterelnök úrhoz intézet 2 hónapja. Az első olyan indulatosra sikeredett, hogy a miniszterelnök úr válaszra sem méltatta. Rá egy hétre kicsit visszafogottabban előadta magát és csodák csodájára válasz is kapott. A legszebb a kettős mérce, amit alkalmazott. Nyilas múlt-kommunista múlt. Kérem, folytassa tevékenységét, mert akkor biztosítja pártja 20 éves ellenzéki szereplését. Sok sikert nem kívánok

Ha az ember politikus az ilyen véleményeket, mint az Öné is, tudomásul kell venni. Én megértem, hogy a jobboldali értékrendet vallókat zavarják megszólalásaim. A nyilas és kommunista múltra utaló megjegyzését határozottan visszautasítom. Egyúttal minden jót kívánok Önnek.

sashimi: Képviselő úr, ön ki látna szívesen az MSZP miniszterelnok-jeloltjenek?

Akit a kongresszus megválaszt.

Darab01: Először is szeretnék gratulálni a parlamentben végzett munkájához, csak így tovább! Ön szerint miért ilyen kevés a határozott ellenzéki fellépés? Az MSZP-n belül még nem jöttek rá, hogy a választások előtt egy évvel nem a belső harcokra kellene koncentrálni, hanem rá kellene mutatni a kormány hibáira, gazemberségeire? Vannak egyáltalán terveik, hogy mit fognak kezdeni akkor, ha véletlenül (ilyen hozzáállással csak véletlenül fordulhat elő) kormányra kerülnek? Mit szól ön ahhoz, hogy már Svájban is legalizálták a cannabisszármazékokat? Az MSZP-nek mi az álláspontja ezzel kapcsolatban? Tervezik -e a kábítószerekről (is) szóló törvény módosítását?

Köszönöm a gratulációt, remélem a kongresszus után fordulat következik be az MSZP politikájában. Remélem, hogy kormányra nem véletlenül, hanem a választók tudatos akaratából lehet kerülni. Minden kábítószer és kábítószer származék ellen vagyok. De az ezzel összefüggő Btk. Módosítás azt gondolom szükséges, hiszen az a szigorúság, amit a jelenlegi kormányzat törvényekben fogalmazott meg, hosszú távon nem tartható fenn. - Gondolok itt a fiatalok börtönnel való fenyegetésére.

Kukucsi: De azért ha én képviselő lennék, igencsak elgondolkoznék az ártatlanság vélelmén. T.i. ezzel valahol mindenki bűnösnek, legalábbis pornóoldal-nézegetőnek lett titulálva

Nem akartam senkit megbántani, nem is vádoltam senkit ártatlanul. Válaszom csupán azokra vonatkozott, akik az irodaházban szexoldalak nézegetésével pihentették felkorbácsolt idegrendszerüket.

Akaktusz: MSZP szavazó vagyok. Elszomorít, amit a pártjuk körül tapasztalok. Belharcok dúlnak, a miniszterelnök jelölésen folyik a furakodás... De minek, ha nem nyerik meg a választásokat? Kövér a minap azt nyilatkozta, minden Mszps jelöltről lerántják a vizes lepedőt. Nem kellene a már amúgy is lejáratódott elvtársakat (Nagy Sándor - Postabank, Baja - zsurki vodka) kissé visszavonni az első vonalból?

Több kérdés foglalkozott ezzel a témával. Úgy látom: sokkal több vizes lepedő húzható le a Fideszről és a kisgazdapártról

Lordaeron: Ilyen banális közhelyet nem illene mondania egy választópolgárok által képviselt személynek. Még MSZP-snek sem (feltéve, ha ön meggyőződéses MSZP-s, nem pedig provokátor)

Nem vagyok provokátor. Javaslom, olvassa el azt, amire válaszoltam. Bocsánat, ha érzéseiben megbántottam.

Johnesz: És meglátása szerint ki lesz a kiváló csapat csapatkapitánya? Kéne már végre egy konkrét jelölt, egy konkrét üzenettel!! Vagy van már üzente a csapatnak(az MSZP-nek)? Mi az?

Június 9-én lesz csapatkapitány. Vannak üzeneteink: 1. A jelenlegi kormányt le kell váltani. 2. a gazdasági növekedést biztosítani kell. 3. Szociális fordulatra van szükség. 4. Társadalmi békét kell teremteni.

Adamskij: Mint amatőr választópolgár, esélyt én is látok erre, csak az akaratot nem tapasztalom. Mikor lesz végre egységes az MSZP vezetése, vagy tényleg az a céljuk, hogy egy év múlva megerősítsék a jelenlegi kormányt?

Annak örülnénk, ha bennünket erősítenének meg és támogatnának abban, hogy megerősödjünk.

Rsüni: Akkor miért nem vizsgálódott ilyen aktívan, amikor pártja kormányzott? Pl. a Tocsik-Boldvai-Budai triumvirátust is szegény Tompikának kellett lebuktatni. Bocsánatot fog-e kérni, ha vádjait nem tudja bizonyítani? Van-e az maszopnak üzenete a társadalom felé, vagy csak olyan mindentudó megmondó embereket képesek csak kreálni, mint amilyen Ön is.

A Tocsik-ügyben azonnal vizsgálódni kezdett az alkotmányügyi bizottság, szinte azonnal felállt a viztsgálóbizottság, ráadásul az arra illetékes szervek haladéktalanul megkezdték a vizsgálatot. Én nem vádolok, hanem tényeket hozok a nyilvánosság tudomására. Az idő engem igazolt számos ügyben. Kérem, figyelje az újonnan kinevezett miniszterek ténykedéseit. Vagy ők is csak vádolnak?

tderi: Sajnos nem mindenki veszi észre a FIDESZ által alkalmazott politikai-taktikai praktikákat, és sajnos az emberek többsége bedől a demagóg ígéreteknek, hazugságoknak. Mindazonáltal voltak a jelenlegi kormánynak olyan döntései, amelyeket valóban meg kellett hozni. A Miniszter-jelölt ügy végére pontot kell tenni, és valóban vissza kell vonni azokat az embereket, akiknek a neve a politikai csatákban nem maradt tisztán. A FIDESZ kőkemény ellenfél lesz, és minden eszközzel meg akarják tartani a hatalmat,-ezáltal jó néhány disznóságukat is az örök homályba boríthatják. Pedig jó lenne ha kiderülne,hogy kik is ezek a fiúk valójában. Sok sikert kívánok a munkájához!

Június 9-én pontot teszünk az ügy végére. Megjegyzéseivel egyetértek, a gazságban is verseny van, a politikában is.

__prisz__: Én pl. észreveszem "a FIDESZ által alkalmazott politikai-taktikai praktikákat" (és drukkolok nekik.) A demagógia és a hazug ígérgetés viszont az MSZP sajátja, nem a Fideszé, ez elég nyilvánvaló. A Fidesz cselekszik. És többnyire jól. :))

A mostani párbeszéd nem alkalmas arra, hogy az ígérgetéseket megvitassuk. Egy fórum keretében szívesen vállalkozom ennek megvitatására.

Jobbegyenes: Úgy tűnik, a keményebb kérdéseket kimoderálják, nehogy megfeküdje a T. Képviselő Úr gyomrát. A kimoderált kérdésemben az ökölvívással hoztam párhuzamba az Ön "tényfeltáró" tevékenységét. Tudja, volt egy nagyszerű boxolónk, azt is Orbánnak hívták, Európa-bajnok volt. Kiváló stílusára az volt a jellemző. hogy a bunkó nagyütők elől elegánsan elhajolt és majmot csinált belőlük. Igazi művésze volt sportágának. Szüksége van-e Önnek, hogy bíróság mondja ki vereségét és komolytalanná váljon, vagy nagy igazságtevő szándékait kellően megalapozottan elő tudja-e tárni. Mert így csak a levegőt püfölő, nagyhangú krakéler szerepében marad. Mi pedig egyre jobban élvezzük az elegáns elhajolást a nagy semmi ütések elől. Pls. do not modera, mert várom válaszát igazándiból.

Néhány példát mondok Önnek: Pepó ment, Ligetvári büntető feljelentést tett, Torgyán ment, Boros büntető feljelentést tett. Vonza folytatja a büntetőfeljelentésekkel, Gógl ment, Mikola első lépése az elődje által kreált kht. megsemmisítése volt. Miniszterek utazásai, Országimázs Központ pénzherdelása, három éve nem ismerjük a Postabank 230 milliárdjának történetét. Botrányos autópálya-építés, MFB-n keresztüli klientúra építés. Mindezeken kívül állhat felelős miniszterelnökünk, Orbán Viktor? Mit kellene még tenni azért, hogy az Ön szemében ne tűnjön olyan elegánsnak az elhajlás.

Arsene Lupin: Nem értem, hogy a Széchenyi-terv, benne az autópálya körüli lenyúlások felderítése miért csak előkészületi szakaszban van. A dolog már több mint egy éve nyilvánvaló. Az MSZP-nek teljes erőből kellene már rég támadnia. Kész anyagokat, brosúrákat kellett volna már rég készíteni, amely alapján akár még Horn Nyuszi is meg tudná döbbenteni hallgatóságát kedvenc lakossági fórumain. Nem ártana például elég nyilvánosan megüzenni, hogy kormányváltás esetén az MFB-ben teljes revízió lesz, adatok nyilvánosságra lesznek hozva, a mostani vezetők pedig büntetőjogi felelősséggel tartoznak. Hűtlen kezelés minimum rájuk húzható.

A pénz útja csak addig követhető, amíg a kincstárból eljut a Magyar Fejlesztési Bankhoz. Innentől kezdve a kormányzat banktitokra hivatkozik. A vállalkozók pedig meg vannak félemlítve és ők abban érdekeltek, hogy munkájuk legyen, sokszor bármi áron is. Kormányváltás esetén az MFB tevékenysége nyilvános lesz, a jelenlegi folyamatokat megismerheti a közvélemény és a mai döntésekért a felelősséget mindenkinek vállalnia, és viselnie kell. Ugyanakkor azt is biztosítani kell, hogy a jövőben a nyilvánosság, az átláthatóság biztosított legyen