Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Keller tanúja ügyében vizsgálódik az ügyészség

2003.02.10. 14:57
A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal feljelentés kiegészítést rendelt el annak kiderítésére: megvalósult-e a hamis tanúzás, amikor Keller László 5 ezer forint utazási támogatást adott egy tanúnak abban perben, ahol az az Orbán-kabinet titokminiszterének édesapja volt a felperes. Az ügyészség Hajdú Demeter Dénes beadványa nyomán vizsgálódik.
Utazási költséget fizetett egy, a volt titkosszolgálati miniszter apja ellen valló tanúnak Keller László - írta január elején a Magyar Nemzet. A közpénzügyi államtitkárt Hajdú Demeter Dénes perelte be, mert Keller egy parlamenti felszólalásában azt állította, hogy részt vett a hungarista mozgalomban. A közpénzügyi államtitkár akkor közölte, hogy azért adott pénzt a tanúnak, mert az illető nem tudott volna megjelenni a bíróság előtt, hiszen a költségtérítés csak az ítélet kihirdetése után fizethetik ki. Keller jelezte azt is, hogy ebben nincsen amúgy se semmi, mivel a bíróság előtt mindezt a jegyzőkönyvbe is diktálta, a bíró pedig nem látott ebben kivetnivalót.

Keller László
Répássy Róbert fideszes képviselő nemrég az üggyel kapcsolatban írásbeli választ igénylő kérdést küldött a legfőbb ügyésznek, melyben arról érdeklődött, mi lesz a sorsa Hajdú Demeter Dénes beadványával, melyben annak kivizsgálását szorgalmazta a volt miniszter édesapja, hogy milyen körülmények között adott Keller a tanúnak.

Polt Péter legfőbb ügyész jelezte, hogy a beadvány január 27-én érkezett a Fővárosi Főügyészség Nyomozó Hivatalához, mely illetékesség hiányában továbbította az iratokat a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalhoz. A hivatal polgári perben elkövetett hamis tanúzás miatt tett feljelentésként értékelte Hajdú Demeter Dénes beadványát és az alapos gyanú megállapítása, vagy kizárása érdekében feljelentés kiegészítést rendelt el - tartalmazza a legfőbb ügyészi válasz.

Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az Indexet úgy tájékoztatta, az ügyészségnek 15 napja van arra, hogy megállapítsa, vagy kizárja az alapos gyanút, de ez további tizenöt, egy alkalommal pedig harminc nappal is meghosszabbítható. Az első határidő még ezen a héten lejár. Keller László megkeresésünkre nem kívánta kommentálni az ügyet.  • Eladnék
  • Hírek