Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Újabb képek a székház ostromáról

2006.09.26. 11:50
Újabb adag fotót tett közzé az interneten a budapesti rendőrség a múlt heti zavargásokkal kapcsolatban. A csaknem negyven felvétel zöme a Szabadság téri ostrom idején készült.

A fotóriporterek képein kívül az MTV és a kereskedelmi tévék kameráinak felvételeit is bekérte elemzésre a rendőrség a múlt heti utcai harcok után. A hatalmas képanyag elemzése után több mint száz rendbontó előzetes letartóztatásba vételét rendelte al a bíróság.

Szerepük tisztázára vár
Szerepük tisztázára vár

A BRFK most újabb fotókat tett közzé oldalán, a 38 képet a televíziós felvételek átnézése után rakták ki azzal, hogy a képeken látható férfiak szerepét még tisztázni kell.

A képek többsége az MTV székházánál készült tévés felvételekből lett kiválogatva, a képeken látható férfiak ilyen vagy olyan formában részt vettek az épület ostromában, legalábbis erre utal, hogy közvetlenül a főbejárat leresztett - később felfeszített - rácsánál rögzítette arcukat a közszolgálati tévé kamerája.

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfiakat felismeri, vagy akinek a sérelmére bűncselekményt követtek el, tegyen bejelentést. A múlt héten készült felvételeket egy körülbelül száz fős nyomozócsoport kezdte elemezni. A közlemény megemlíti, hogy idáig 271 személyt állítottak elő a rendőrök, ebből 144 fő előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság - ez részben a bekért felvételek alapján történt.

A rendőrség szeptember 20-án is közzétett jó pár képet az utcai harcokban résztvevőkről. A hatóság lépését nagy érdeklődés kísérte, az akkor nyilvánosságra hozott képek miatt időlegesen elérhetetlenné is vált a rendőrség szervere.