Jenő
-2 °C
6 °C

Újabb képek a székház ostromáról

2006.09.26. 11:50
Újabb adag fotót tett közzé az interneten a budapesti rendőrség a múlt heti zavargásokkal kapcsolatban. A csaknem negyven felvétel zöme a Szabadság téri ostrom idején készült.

A fotóriporterek képein kívül az MTV és a kereskedelmi tévék kameráinak felvételeit is bekérte elemzésre a rendőrség a múlt heti utcai harcok után. A hatalmas képanyag elemzése után több mint száz rendbontó előzetes letartóztatásba vételét rendelte al a bíróság.

Szerepük tisztázára vár
Szerepük tisztázára vár

A BRFK most újabb fotókat tett közzé oldalán, a 38 képet a televíziós felvételek átnézése után rakták ki azzal, hogy a képeken látható férfiak szerepét még tisztázni kell.

A képek többsége az MTV székházánál készült tévés felvételekből lett kiválogatva, a képeken látható férfiak ilyen vagy olyan formában részt vettek az épület ostromában, legalábbis erre utal, hogy közvetlenül a főbejárat leresztett - később felfeszített - rácsánál rögzítette arcukat a közszolgálati tévé kamerája.

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfiakat felismeri, vagy akinek a sérelmére bűncselekményt követtek el, tegyen bejelentést. A múlt héten készült felvételeket egy körülbelül száz fős nyomozócsoport kezdte elemezni. A közlemény megemlíti, hogy idáig 271 személyt állítottak elő a rendőrök, ebből 144 fő előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság - ez részben a bekért felvételek alapján történt.

A rendőrség szeptember 20-án is közzétett jó pár képet az utcai harcokban résztvevőkről. A hatóság lépését nagy érdeklődés kísérte, az akkor nyilvánosságra hozott képek miatt időlegesen elérhetetlenné is vált a rendőrség szervere.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?