Szilárda
-4 °C
3 °C

Elkezdett rohanni a Fidesz

2007.10.17. 12:05
Az október 23. nagygyűlésen Orbán Viktor már azt akarja bejelenteni, hogy a Fidesz összegyűjtötte a népszavazás kezdeményezéséhez szükséges 200 ezer aláírást. A párt péntek délután kezdi, és vasárnap akarja befejezni az országos akciót.

Gyorsítani akarja a népszavazási procedúrát a Fidesz azért, hogy még az idén a parlament elé kerülhessenek az összegyűjtött és az OVB által hitelesített támogatói ívek.

A tervek szerint Orbán Viktor október 23-i beszédében már azt akarja bejelenteni a párt Astóriához szervezett nagygyűlésén, hogy a Fidesz-aktivistáknak a hétvégén sikerült összeszednie a három kérdéses referendum kiírásához előírt mennyiségű aláírást. A párt péntek délután indítja az akciót, amely elvileg 48 óráig tart majd. Orbán kedden jelentette be, hogy a Fidesz két nap alatt próbálja meg begyűjteni a 200 ezer támogató szignóját.

A párt lényegében már szerdán elkezdhetné az aláírásgyűjtést, a következő két napban azonban a gyűjtőívek sokszorosítása, országos szétküldése, és a csapat munkájának szervezése a feladat. Az Alkotmánybíróság hétfőn zöld utat adott a tandíjról, vizitdíjról és kórházi napidíjról szóló népszavazási kezdeményezésnek. A határozatot a szerdai Magyar Közlöny tette közzé. Ahhoz, hogy a döntés jogerőre emelkedjék, az aláírási íveket az Országos Választási Irodának hitelesítési záradékkal kell ellátnia. Rytkó Emílliától, az OVI vezetője azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy ez a mai napon meg is történik, és a pártok átvehetik az íveket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!