Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyurcsány vöröslő fejjel rohant ki a parlamentből

2008.04.15. 14:50
A kormányfő korábbi programpontjait bírálta Kóka János a parlamentben a Munka, tudás, tulajdon program vitanapján, amikor Gyurcsány bepöccent, beszólt, majd elviharzott.

Hirtelen elhagyta a parlamenti üléstermet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden, a Munka, tudás, tulajdon program vitanapján, amikor épp Kóka János SZDSZ-elnök beszélt.

Kóka egyetértett a pár hete meghirdetett program pontjaival, de azt sorolta, hogy ahogy a 100 lépés program, Gyurcsány 48 pontja és a kormányfő több hasonló terve is téves volt, ez a mostani sem a problémák fő gyökerét érinti. Kóka azt mondta, adócsökkentésre lenne szükség.

Kóka szerint inkább az a megoldás, hogy a magas jövedelmű csoportok jóléti támogatásaira kell rákérdezni. "Tudjuk, ez sok érdeksérelemmel jár és a miniszterelnök úr mostanában nem híve a sérelemmel is járó változtatásoknak."

Amikor Kóka a kormányfő különböző korábbi, azóta elfeledett programpontjait sorolta, Gyurcsány odaszólt a helyéről az SZDSZ elnökének, és forrásaink szerint valami olyasmit mondott, hogy „de bátor lett az elnök úr”. Ezután vöröslő fejjel kiviharzott az ülésteremből.