Timót, Xénia
-5 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Kirúgták Matúzt és Siklósit az MTV-től

2004.11.12. 17:01
Elbocsátották az MTV két munkatársát, Matúz Gábort és Siklósi Beatrixet, az Éjjeli mendék című műsor készítőit. A rendkívüli felmondás oka, hogy Matúz könyvében a közszolgálati televízió engedélye nélkül közölt belső levelezéseket.
A Magyar Televízió Rt. rendkívüli felmondással megszüntette Matúz Gábor és Siklósi Beatrix munkaviszonyát, közölte a közszolgálati médium szóvivője.

Engedély nélkül publikált levelek Matúz könyvében

Matúz Gábor és Siklósi Beatrix ellen korábban munkaügyi eljárás indult. Dömény Péter, a közszolgálati médium vezető jogtanácsosa akkor elmondta, a két munkatárs ellen Matúz Gábor: Az antifasiszta és a hungarista - Titkok a Magyar Televízióból című könyvével kapcsolatban indult vizsgálat; a kiadványban az MTV engedélye nélkül szerepelnek belső levelek. Siklósi Beatrix, az Éjjeli menedék szerkesztője azért keveredett az ügybe, mert ezek az anyagok "hivatalból nála kellett, hogy meglegyenek".

Dömény szerint a két munkatárs szerződésében szerepel, hogy az MTV hozzájárulása nélkül nem hozhatnak nyilvánosságra belső információkat, ha ilyen eset mégis előfordul, azonnali felmondásra ad okot.

Jelenetek az Éjjeli menedékből

Matúz Gábor mint a Közszolgálati Műsorkészítők Szakszervezetének elnöke akkor úgy nyilatkozott, hogy kötetével a "Magyar Televízióban folytatott törvénytelenségekre próbálja felhívni a figyelmet".

A kiadványban az általa és Siklósi Beatrix felelős szerkesztő által készített Éjjeli menedék című műsorból kicenzúrázott részletek váltakoznak az adás stábjának vezetője és Baló György kulturális igazgató adásokkal kapcsolatos levélváltásaival.