Jenő
-2 °C
6 °C

Összebalhéztak a napirenden

2007.10.01. 13:23
Délután négyre elhalasztotta az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében felhasználandó EU-s pénzek ellenőrzését felügyelő eseti bizottság ülését a testület fideszes elnöke. A testület rendkívüli ülését Pelczné Gáll Ildikó hívta össze az EU-pénzekkel kapcsolatban felmerült visszaélések tisztázására. Varju László a testület szocialista tagja lemondásra szólította fel az elnököt.

Az elmúlt napokban az EU-s pályázati pénzekkel kapcsolatos vélelmezett visszaélések miatt hívta össze az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében felhasználandó EU-pénzek felhasználását vizsgáló eseti bizottságot. A testület rövidebb vita után elfogadta az ülés napirendjét, e szerint azt vitatták volna meg a képviselők, milyen lépések kellenek az esetleges visszaélések elkerülése érdekében.

A Fidesz egy országgyűlési határozati javaslatot terjesztett elő megvitatásra, e szerint november elsejével megszüntetnék a kistérségi megbízotti rendszert és a további két EU-s szakértői hálózatot, a helyüket pedig a kistérségek által kinevezendő köztisztviselők vennék át.

Varjú László a testület szocialista tagja lemondásra szólította föl Pelczné Gáll Ildikót a testület elnöki posztjáról. Felszólítását azzal indokolta, hogy Pelczné az utóbbi időkben tett nyilatkozataival méltatlanná vált a testület irányítására. Pelczné azonban jelezte, nem mond le. Ezután ügyrendi vita keletkezett arról, hogy a fideszes javaslatról lehet-e megfelelően tárgyalni, amikor azt a rendkívüli ülés kezdetén ismerték meg a koalíciós képviselők.

A testület ülésén egyébként a kormánypárti képviselők elképzelései szerint meghallgatták volna az önkormányzati és területfejlesztési minisztert, erre azonban nem kerülhetett sor, mert félórás vita után a testület ülését Pelczné berekesztette és a testület ülését délután négyre ismételten összehívta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?