Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Karambolozott a Kóka autóját felvezető rendőrautó

2005.03.23. 22:12
Személygépkocsival ütközött egy, a gazdasági miniszter kocsiját felvezető, szirénázó rendőrautó szerdán este Budapesten; személyi sérülés nem történt. A gazdasági miniszter Ferihegyre sietett, a rendőrségi felvezetést azért kérte, hogy ne késse le a repülőjét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egyik szolgálati gépkocsija "megrendelés alapján térítéssel sürgősségi szolgálatot nyújtott a gazdasági minisztériumnak", és a feladat ellátása során következett be a baleset.

A rendőr hibázott

Tafferner Éva sajtóügyeletesközlése szerint a baleset során, mely az Üllői út és a Thály Kálmán utca kereszteződésében történt, személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban jelentős. "A jelenlegi információk szerint a rendőrautó vezetője hibázott" - mutatott rá, hozzátéve, hogy a BRFK gépkocsija megkülönböztető jelzést használt.

A sajtóügyeletes elmondta azt is, hogy a helyszíni szemle befejeződött, és "fegyelmi felelősségre vonásra kerül sor, mint minden más hasonló baleset esetében". Tafferner Éva a baleset pontos körülményeiről további információval nem kívánt szolgálni.

Félév alatt kétszer kért felvezetést

Merényi Miklós a gazdasági tárca sajtófőosztályának vezetője elmondta: a gazdasági miniszter rendőri felvezetéssel ment a Ferihegyi repülőtérre, amikor az előtte haladó rendőrautóba belement egy személygépkocsi. A magyar-francia gazdasági tárgyalásokra utazó tárcavezető azért kért rendőri felvezetést, mert lekéste volna a gépet, amit viszont így elért - hangsúlyozta a sajtófőosztály vezetője. Hozzátette: Kóka János az utóbbi hat hónapban most vett igénybe mindössze másodszor rendőri felvezetést.

Merényi Miklós azt is kiemelte, hogy a miniszter sofőrje, amikor észlelte a balesetet, megállt, megbizonyosodott róla, nem történt-e személyi sérülés, s csak ezután folytatta útját.