Ágnes
-1 °C
2 °C

SZDSZ-es színekben indul Kóka

2005.12.13. 17:28
Az I.-II. kerületben, SZDSZ-es színekben indul a jövő évi választásokon Kóka János, jelenleg pártonkívüli gazdasági miniszter, tudta meg az Index.

Eldőlt, hogy Mécs Imre helyén, Budapesten az I.-II. kerületben 2006-ban egyéni választókerületben indul a választásokon Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, tudta meg az Index. Úgy tudjuk, az SZDSZ-es tárcát irányító milliárdos üzletember egyelőre nem lépett be a pártba, de a szabad demokraták januári küldöttgyűléséig ez is megtörténik.

Az SZDSZ hetek óta hezitált Kóka indításán, Mécs Imre "kiszállásával" azonban megnyílt az út a gazdasági miniszter. Mécs Imre nemrég jelentette be, hogy az MSZP listáján akar jövőre indulni, ezután a szabad demokraták elképzelhetetlennek tartották, hogy egyéniben őket képviselje.

Úgy tudjuk, hogy Kóka elszánt a liberális párt értékeinek képviselete mellett, de az SZDSZ-ben többen gyanakodva kezelték (kezelik) "nyomulását". Ennek egyik oka az lehet, hogy Kóka nem önálló liberális jelöltként, hanem Gyurcsány Ferenc javaslatára lett miniszter.

Kóka fideszes ellenfele az I. kerület jelenlegi polgármestere, Nagy Gábor Tamás, szocialista riválisa pedig Molnár Zsolt lesz.