Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Kokárdában szolgál és véd a rendőrség március 15.-én

2008.03.14. 17:41
Országszerte az összes szolgálatban lévő rendőrön lesz kokárda március 15-én. Bár a Fidesz ezt éppen pénteken kérte, a rendőrség erről már korábban döntöttek. a trikolór-viselési parancs a rohamrendőrökre egyébként nem vonatkozik.

Minden szolgálatban lévő rendőrön lesz kokárda március 15-én országszerte. Bár Deutsch-Für Tamás a Fidesz elnöki kabinetfőnöke éppen ezt szorgalmazta pénteken. A trikolór viselési parancsot azonban a rendőrség szerint nem az ellenzék kérése miatt adták ki, hanem korábban döntött így az országos főkapitány.

Deutsch-Für Tamás pénteken jelentette be, hogy Lázár János az országgyűlés rendészeti bizottságának fideszes elnöke levelet küldött Draskovics Tibor rendészeti miniszternek, amelyben azt javasolja, hogy a nemzeti ünnepen minden rendőr viseljen kokárdát. Ezzel is megerősítve a magyar polgárokat abban, hogy a rendőrség nem a diktatúra erőszakszervezete, hanem a demokratikus rend elkötelezettje.

A nemzetiszínű kokárdát azonban csak a szolgálati egyenruhán viselik majd, a bevetési ruhán nincs mód annak a viselésére.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!