Judit, Xénia
19 °C
34 °C

Baloldali újságíróktól tanul a Fidesz

2003.10.13. 08:53
Simon András, Heltai Péter és Kálmán Olga tartott előadást a Fidesz kommunikációs csapatának. A Magyar Nemzet szerint azért, mert Várhegyi Attila volt pártigazgató szerint a jobboldali újságírók között nincs egyetlen olyan ember sem, aki elérné a meghívottak szakmai színvonalát.
Köztudottan a baloldalhoz kötődő újságírók tartottak médiatréninget a Fidesz kommunikációs csapatának - közölte a Magyar Nemzet. A lap szerint párt és a Fidelitas köreiben nagy felzúdulást keltett, hogy a múlt héten Heltai Péter, az m2 Zárórájának, Simon András az MTV Este című műsorának, és Kámán Olga, az ATV Egyenes beszéd című műsorának vezetője tartott tréninget a jobboldali kommunikátoroknak.

A Magyar Nemzet értesülései szerint Habony Árpád és Várhegyi Attila döntött a felkérésükről. A lap információi szerint azért, mert szerintük a jobboldali újságírók között nincs egyetlen olyan ember sem, aki elérné a meghívottak szakmai színvonalát.

Várhegyi Attila a lapnak nem nyilatkozott, a Fidesz sajtóosztályán pedig közölték: az ország EU-csatlakozására készülve több tanfolyamot szerveznek aktivistáiknak, és a későbbiekben más újságírókat is meghívnak majd. Habony Árpád - aki jelenleg Wermer András helyett dolgozik a párt kommunikációs stratégiáján - elhatárolódott a meghívottaktól, szerinte Várhegyi ötlete volt az egész.