Ágnes
-1 °C
2 °C

Díjátadáson kurvaanyázott egy fideszes

2004.06.18. 15:16
Gyermekrajz-pályázat díjátadó ünnepségén kurvaanyázott és kommunistázott a Pest megyei közgyűlés egyik fideszes tagja. Az Index információ szerint az ellenzéki képviselő péntek déli ünnepi közgyűlési ülésen teltház előtt részegen intézett keresetlen szavakat a szocialistákhoz és az MSZP-s közgyűlési elnökhöz. Alvincz Józsefet a frakcióvezető vezette ki a teremből.
A hamarosan induló parlagfűirtási kampány részeként kiírt egyéni és csoportos gyermekrajz-pályázatok eredményhirdetését kellett megszakítani a Pest megyei közgyűlésben, mert az egyik fideszes képviselő mintegy öt percen át hangos káromkodást intézett a szocialistákhoz.

Nem reagált a rendreutasításra

Az Index információi szerint a Pest megyei közgyűlés tagja, Alvincz József ittasan zavarta meg a teltházas ünnepséget. A képviselő a közgyűlés 65 tagja és számos meghívott, köztük mintegy 40 gyerek és kísérőik előtt kezdett fennhangon kommunistázni, majd kurvaanyázni. A káromkodást frakciótársai csitítására sem hagyta abba, sőt a közgyűlési elnök rendreutasítását követően közvetlenül az elnök, az MSZP-s Szabó Imréhez intézte szavait. Szabó Imre ezt követően szünetet rendelt el. Végül a Fidesz frakcióvezetője, T. Mészáros András segítséget igénybe véve vezette ki Alvinczot.

A frakció elnézést kért

Úgy tudjuk, hogy a kivezetést követően a Fidesz frakció elnézést kért a történtekért. Az egyik ellenzéki képviselő Alvincz családi tragédiájával magyarázta a történteket. Az elnézéskérést a közgyűlési elnök is elfogadta.