Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Keresik Kondor utódját

2005.04.28. 07:04
Összeül a Magyar Rádió kuratóriuma, hogy kiválassza a leköszönő Kondor Katalin utódját. Czeglédi Réka, Láng Balázst, Fodor János, Szayly József vagy Such György válthatja a rádióelnököt.
Május 9-én ül össze a Magyar Rádió kuratóriuma, hogy kísérletet tegyen a leköszönő Kondor Katalin utódjának megválasztására – írja a Népszabadság. A rádióelnök mandátuma csak július végén jár le, a zökkenőmentes váltás érdekében igyekeznek ilyen korán kijelölni az új vezetőt.

Ehhez előbb a pártdelegáltakból álló elnökségnek kell kétharmados többségre jutnia, majd a társadalmi szervezetek képviselőivel kiegészített nagykuratóriumnak kell legalább ilyen arányban jóváhagynia a jelöltet. Ez a közmédiumokban az elmúlt időszakban csak a sokadik nekifutásra sikerült.

A hét jelentkező közül ötöt választott ki és hallgatott meg személyesen a kuratóriumi elnökség: Czeglédi Rékát, a BBC jelenlegi és Láng Balázst, a BBC volt munkatársát, Fodor János televíziós és rádiós műsorvezetőt, Szayly Józsefet, a Petőfi rádió adófőszerkesztő-helyettesét és Such Györgyöt, a Magyar Televízió korábbi alelnökét.