Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Újabb állami ingatlanok lenyúlása a Kopaszi-gateben

2007.10.18. 19:08
Feljelentés-kiegészítést nyújtott be a Fővárosi Főügyészségen a Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl egy részének értékesítése ügyében a fideszes Schneller Domokos. Az újbudai önkormányzati képviselő azt mondta: újabb információkra bukkant az ügyben, ezért bővítette ki beadványát.

Schneller Domonkos szeptember 26-án tett büntetőfeljelentést az ügyben a Legfőbb Ügyészségen. Szakértők azt mondják: a Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl egy része a XI. kerület legértékesebb területei, és ezeket a képviselő szerint áron alul szerezte meg három év alatt az a cég, amelynek Leisztinger Tamás vállalkozó a többsége tulajdonosa. Később Leisztinger Tamás nagy haszonnal túladott rajtuk, de nem valósította meg azokat a fejlesztéseket, amelyeket korábban az önkormányzatnak ígért, így a feljelentés szerint komoly kár érte Újbudát.

Schneller Domokos szerint időközben olyan ügyek kerültek elő, amelyek azt a látszatot keltik, hogy önkormányzati területeken kívül volt állami tulajdonú ingatlanok is bekerültek a "Leisztinger-birodalomba". Ezek közül az egyik ingatlant a XI. kerületi önkormányzat közrejátszásával sikerült átjátszani Leisztinger Tamásnak, pályáztatás nélkül. Jó néhány jogszabályt megsértettek, hiszen mindez az önkormányzati választások előtt három nappal történt, amikor már nem lehettek meggyőződve arról, hogy Molnár Gyula marad a polgármester. Azt akarták elérni, hogy az esetleges Fidesz-győzelem esetén se lehessen visszafordítani ezt az ügyletet - állítja Schneller Domonkos.

Egy másik ügy a Kincstári Vagyoni Igazgatóság telkeiről szól, ezek 2005 szeptemberében kerültek a SAMPAIO Kft. nevű cégbe - mondta az újbudai fideszes képviselő. Hangsúlyozta: ennek a cégnek ügyvezetője és tulajdonosa akkor Rózsa István György volt, aki az MDF országgyűlési listáján előkelő helyen szerepelt a 2006-os országgyűlési választások idején. A SAMPAIO Kft. mindössze 6600 forintos négyzetméter-áron jutott hozzá ezekhez a területekhez.

A két, a gyanú szerint állami vagyonokat érintő eset miatt adott át Schneller Domonkos feljelentés-kiegészítést csütörtökön a Legfőbb Ügyészség képviselőjének.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?