Árpád
-2 °C
3 °C

Politikai show kormányprogrammal

2004.09.28. 18:19
Több ezer szocialista híve körében ismertette a körcsarnokban rendezett nagygyűlésen leendő kormánya programját Gyurcsány Ferenc. A rendezvény felvezetője a Megasztárból simert Gáspár Laci volt, de Lendvai Ildikó is bemutatkozott műsorvezetőként. Egy kőbányai nyugdíjas otthon lakója zenélő szívet ajándékozott a kijelölt miniszterelnöknek.
"Alig 28 óra múlva új miniszterelnöke lesz Magyarországnak" - ezzel a nagy lelkesedést kiváltó mondattal nyitotta meg a kormányprogram bemutatására szervezett politikai showműsort Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető, aki arról is megemlékezett, hogy tizennyolc nap múlva új elnöke lesz az MSZP-nek. Lendvai felszólalása előtt Gáspár Laci, a Megasztár egyik korábbi döntőse hangolta a többezres szocialista szimpatizánsokból álló tömeget.

Lendvai Ildikó frakcióvezető, bemutatva a miniszterelnök-jelöltet, azt mondta: balra indultunk 2002-ben és balra is megyünk tovább, mert ezt kívánja az ország és a nemzet érdeke. A frakcióvezető közölte, hogy Gyurcsány és programjának elfogadása olyan gyorsan fog átmenni, mint ahogy Orbán Viktor átjutott a román határon.

Lendvai felolvasta Göncz Árpád korábbi államfő levelét, aki betegsége miatt nem tudott eleget tenni a szocialisták meghívásának, viszont sok sikert kívánt a bemutatott program megvalósításához. Ezután bemutattak egy klipet Gyurcsány Ferenc életéről, amelyben a U2 zenéjére megismerkedhetett a közönség a leendő kormányfővel, a gyerekkortól, a KISZ-es időkön át, napjainkig.

A kijelölt miniszterelnök azzal kezdte és azzal zárta programbeszédét, hogy ő Gyurcsány Ferenc, 43 éves "pápai gyerek", Magyarország miniszterelnök-jelöltje. Büszke baloldalinak vallotta magát, ami szerinte több annál, mint hogy nem jobboldali. Jelezte, nem tart az ellenzéktől, s nem őket tartja legyőzendő ellenfélnek, hanem a szegénységet és a kiszolgáltatottságot.

Klikk a képre!
A politikus többször elismételte, hogy leendő kormánya a szegényeket, az elesetteket támogatni kívánja, a jómódúaktól viszont nagyobb áldozatot vár. "Nem fogadom el az igazságtalanságot, merek felháborodni és tenni ellene" - jelentette ki, majd beszélt az állami újraelosztásról is, leszögezve, hogy a kormányak egy megveszegetett fillére sincs, amit újraoszt, azt az adófizetők pénzéből, a cégek nyereségéből teheti, nemes, közös célokért. "Igazságosabban és egyenlőbben osszuk szét Magyarország közös kincsét, a mi közös reményünket, hogy emberibb, igazságosabb, szerethetőbb Magyarországot és abban mindannyiunknak jobb és szabadabb életet adó esélyt teremtsünk. Erről szól az új Magyarország" - mondta Gyurcsány Ferenc.

A Körcsarnokban szervezett eseményre jóval többen érkeztek, mint ahányan végül befértek, ezért a csarnok körül sátrakban és kivetítőkön lehetett nyomon követni a benti eseményeket. A csarnokból kiszorult jónéhány országgyűlési képviselő is. Az a szerencsés kőbányai nyugdíjas viszont, aki bentről figyelhette az esményeket, egy zenélő, szív alakú dobozt ajándékozott a kijelölt miniszterelnöknek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?