Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyugdíj-kiegészítésekről dönt a kormány

2004.09.21. 22:06
Januárig visszamenőleg átlagosan havi hatszáz forint nyugdíjkiegészítést kaphatnak a nyugdíjasok, egyebek mellett várhatóan erről dönt a kormány szerdai ülésén. A kormányszóvivő közleménye szerint a kabinet első olvasatban tárgyalja a 2005. évi költségvetést is.
A kormány szerdai ülésén várhatóan dönt a nyugellátások és a nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások november havi kiegészítő emeléséről, melynek mértéke a jogszabályok alapján egy százalék lehet, közölte Gulyás Erika kormányszóvivő kedden a távirati irodával.

Havi átlag hatszáz forint januárig visszamenőleg

A januárig visszamenőleg, vagyis tíz hónapra járó kiegészítés átlagos összege havi 600 forint körül lesz. A költségvetés így 19 milliárd forint többletjövedelmet juttat 2,8 millió nyugdíjasnak, áll az MTI-nek eljuttatott közleményben.

A szerdai kormányülésen várhatóan folytatódik a környezetvédelmet érintő törvények múlt héten megkezdett tárgyalása. A természet védelmét szolgáló támogatásokról, valamint a kártalanításra vonatkozó részletes szabályozásról szóló tervezet elfogadása nagymértékben elősegíti a természetvédelem megőrzési, fenntartási, helyreállítási, valamint fejlesztési céljainak megvalósulását, írja Gulyás Erika.

Költségvetés első olvasatban

A kormány szerdai ülésén várhatóan első olvasatban megtárgyalja a 2005. évi költségvetésről szóló törvényjavaslatot is, olvasható a közleményben.