Gusztáv
3 °C
7 °C

Nyugdíj-kiegészítésekről dönt a kormány

2004.09.21. 22:06
Januárig visszamenőleg átlagosan havi hatszáz forint nyugdíjkiegészítést kaphatnak a nyugdíjasok, egyebek mellett várhatóan erről dönt a kormány szerdai ülésén. A kormányszóvivő közleménye szerint a kabinet első olvasatban tárgyalja a 2005. évi költségvetést is.
A kormány szerdai ülésén várhatóan dönt a nyugellátások és a nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások november havi kiegészítő emeléséről, melynek mértéke a jogszabályok alapján egy százalék lehet, közölte Gulyás Erika kormányszóvivő kedden a távirati irodával.

Havi átlag hatszáz forint januárig visszamenőleg

A januárig visszamenőleg, vagyis tíz hónapra járó kiegészítés átlagos összege havi 600 forint körül lesz. A költségvetés így 19 milliárd forint többletjövedelmet juttat 2,8 millió nyugdíjasnak, áll az MTI-nek eljuttatott közleményben.

A szerdai kormányülésen várhatóan folytatódik a környezetvédelmet érintő törvények múlt héten megkezdett tárgyalása. A természet védelmét szolgáló támogatásokról, valamint a kártalanításra vonatkozó részletes szabályozásról szóló tervezet elfogadása nagymértékben elősegíti a természetvédelem megőrzési, fenntartási, helyreállítási, valamint fejlesztési céljainak megvalósulását, írja Gulyás Erika.

Költségvetés első olvasatban

A kormány szerdai ülésén várhatóan első olvasatban megtárgyalja a 2005. évi költségvetésről szóló törvényjavaslatot is, olvasható a közleményben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!