Mihály
2 °C
16 °C

A Wallis sem adott be végső ajánlatot

2007.12.29. 10:45
A kormányzati negyedre kiírt versenypárbeszédes közbeszerzési eljárás eredményhirdetésére 2008. január 16-án lesz - közölte a KVI koordinációs iroda.

A KÉSZ Közép-Európai Építő kft. illetve a Wallis Ingatlanfejlesztő Zrt. vezette konzorciumok maradtak versenyben a kormányzati negyedre kiírt beruházói pályázaton csütörtökön. A két cég szombaton 10 óráig adhatta le a véglegesített árajánlatait. Az utolsó fordulóra azonban a Wallis meggondolta magát.

Az eredeti menetrend szerint ezt követően lett volna a beruházó kiválasztásának bejelentése, ám az eredményhirdetést váratlanul elhalasztották.

Láng Balázst, projekt kommunikációs igazgatója az Index kérdésre nem kívánta külön kommentálni a csúszást. A határidőváltozásról végül a kormányszóvivő nyilatkozott. Budai Bernadett szerint a csúszás oka az, hogy a bíráló bizottság január 16-ig pontosan ellenőrzi, hogy a benyújtott pályázat a kiírt kritériumoknak mindenben megfelel-e, és azt is, hogy menetrendszerűen felépíthető-e a kormányzati negyed. Budai Bernadett hozzátette: a kormány is "rátekint"január első hetében a projektre, hogy kiderüljön a beruházás megvalósítása az eredeti ütemezés szerint halad-e. A kormányszóvivő a három hetes csúszás ellenére azt álította, hogy a beruházás jelenleg is az eredeti ütemterv szerint halad.

Információink szerint a beruházók legfőbb kifogása az, hogy a siettetett projekt pályázatára úgy kellett ár- és határidőajánlatot tenniük, hogy a negyednek még nincs elfogadott terve, és egy sor szakhatósági engedély is hiányzik.

A legnagyobb üzlet

A Fidesz szerint a kormányzati negyed a Gyurcsány-kormány legnagyobb, vagy egyik legnagyobb ingatlanüzlete - mondta a párt helyettes szóvivője szombaton, Budapesten. A gyanús körülmények, az időzítés, a nagy sietség, valamint Gyurcsány Ferenc üzleti múltja miatt az a következtetés vonható le, hogy ez a beruházás "semmi más, mint Gyurcsány Ferenc kormányának legnagyobb, vagy egyik legnagyobb ingatlanbiznisze" - közölte Cser-Palkovics András sajtótájékoztatón. Cser-Palkovics András szerint ez a 142 milliárdos beruházás azt jelenti, hogy az emberek a vizitdíjat, a tandíjat, a kórházi napidíjat hét évig azért fizetik, hogy ezt a pénzt a kormány luxusberuházásra költse, ezekből az elvonásokból ugyanis a kormány évi húszmilliárd forint bevételt tervez.