Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Kövér: A kommunisták akkor is hazudnak, ha kérdeznek

2001.04.26. 09:15
A kommunisták akkor is hazudnak, amikor kérdeznek - vélte Kövér László egy lakossági fórumon, ahol szólt az aktuális kérdésekről, így arról is, hogy megérti, hogy az MSZP nem határolódik el a Munkáspárttól, hiszen saját bűneitől sem határolódott el. A Fidesz első embere mindemellett üzent is, méghozzá Frei Tamásnak. Az RTL Klubban elhangzott riporttal kapcsolatban ugyanis megjegyezte, képzelje maga elé, amikor saját gyermeke, illetve gyermekei látnak róla ilyen műsort, és azt kérdezik édesanyjuktól: "Tényleg lelövik a papát?".
Kövér László
A kommunisták akkor is hazudnak, amikor kérdeznek - reagált Kövér László, a Fidesz elnöke egy budapesti lakossági fórumon, szerdán, az MSZP népszavazási kezdeményezése kapcsán megfogalmazott kérdésre. A pártelnök elmondta, hogy a népszavazás négymilliárd forintba kerül. Az akciót kétségbeesett próbálkozásnak nevezte, és azt javasolta hallgatóságának: ha akarják menjenek el a referendumra, hiszen ha ott igennel voksolnak, a valóságot támogatják. A Thürmer Gyula és Kovács László közeledését firtató kérdésre a Fidesz elnöke úgy reagált: megérti, hogy az MSZP nem határolódik el a Munkáspárttól, hiszen saját bűneitől sem határolódott el.

Horn kicsit balosabb Thürmernél

Egyébként Thürmer Gyula Horn Gyulához viszonyítva nem követett el semmit - mondta, hozzáfűzve: a Munkáspárt elnöke Horn Gyulához képest kicsit jobbra áll.

A zámolyi üggyel összefüggésben Kövér László úgy fogalmazott, hogy az nem használ a roma kisebbségnek, de a többségnek sem. Kifejtette: a balliberális értelmiségieknek a kérdéssel kapcsolatos kommunikációja indulatokat szít. Álláspontja szerint ezen értelmiségiek célja az előítéletesség és az agresszió szítása.

"Olyan féktelen módon gyűlölik ezt a kormányt, hogy semmi sem drága nekik, ha árthatnak" - mondta Kövér László, aki szerint ezen értelmiségiek közül nem mindenki tekinti ezt az országot hazájának.

A pártelnök felhívta a figyelmet arra, hogy ez a kommunikáció hátráltathatja az ország EU-csatlakozását.

Kövér László érdektelennek nevezte a strasbourgi kérdés kapcsán emlegetett titkosszolgálati összefüggéseket, hiszen mint mondta: nincs az a titkosszolgálati eszköz, amely eredményes lenne, "ha nincsenek itthoni ágensek".

'Tényleg lelövik a papát?'

A hallgatóság soraiból megkérdezték: Frei Tamás tévéműsorában miként vethette fel a miniszterelnök megölésének elméleti lehetőségét, illetve miként írhat Lengyel László politológus barbár országról, barbár kormányról.

A Fidesz elnöke e felvetésekkel összefüggésben megjegyezte, hogy - bár ő, mint közéleti szereplő nem teheti - az emberek egyre gyakrabban vélekedhetnek úgy: "Elég volt, takarodjatok!".

Frei Tamásnak azt üzente: képzelje maga elé, amikor saját gyermeke, illetve gyermekei látnak róla ilyen műsort, és azt kérdezik édesanyjuktól: "Tényleg lelövik a papát?".