Klaudia
-3 °C
3 °C

Hatszáznyolcvanmillió augusztus 20-ra

2001.07.24. 19:29
Összesen hatszáznyolcvanmillió forintba kerül az idei millenniumi augusztusi ünnepségsorozat. Az Országimázs Központ közleményében tudatta, hogy lakosonként 68 forintot szánnak a rendezvényekre. Ebből a fővárosi eseménysorozat majd' kétszáz millió forintból valósul meg. A tűzijátékot az Erzsébet és a Margit híd közötti partszakaszon lehet majd igazán jól látni.
Az Országimázs Központ a tavalyi botrányból okulva idén az augusztus 20-i ünnepségsorozat költségeit részletesen elárulta, közlemény formájában tudatta, hogy mi mennyibe került. Tavaly az ellenzéki pártok többször is hiába kérték ezt, a központ nem volt hajlandó elárulni a részleteket. A központ hatszáznyolcvanmillió forintot költ az idei augusztus 20-i ünnepségsorozatra, lakosonként 68 forintot költenek. A fővárosi eseménysorozat összesen százhetvenhétmillió forintból valósul meg.

Az Országimázs Központ az ünnepségsorozat részletes programjait óriásplakátokon, hirdetéseken reklámozza majd, így az érdeklődők innen tudhatják meg, hogy melyik programra akarnak elmenni. Ezek, illetve a forgalomszervezési és közüzemi díjak százötvennyolcmillió forintba kerülnek. A látványtervezés, a kivitelezés, a biztosítás, a védelem a felhasznált anyagok összköltsége 247 millió 600 ezer forint.

A fővárosi eseménysorozat százhetvenhétmillió forintból valósul meg. A Margit híd és Szabadság híd közötti Duna-szakasz feletti légteret 13 repülőgép és egy helikopter veszi birtokba, szereplői között ott lesz Bessenyei Péter műrepülő világbajnok is. A központi rendezvényeknek - a főváros mellett - három, Budapesttől távoli város is otthont ad, így Miskolc, Siófok és Zalaegerszeg. A programok is hasonlítanak: mind a négy városban 21 órakor kezdődik a tűzijáték.