Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Szembeszállt a Fidesszel a KDNP

2007.06.15. 18:17
Borkai Zsolt polgármester helyett fideszes helyetteseit delegálta volna tulajdonosi képviselőne a város tulajdonában álló cégekhez a győri Fidesz. A KDNP-sek a szocialistákkal társulva megbuktatták a javaslatot, mire a Fidesz is leszavazott egy kereszténydemokrata előterjesztést. A legrosszabbul a győri pedagógusok jártak.

"Ügyeket, és nem pártokat" kíván szolgálni, kommentálta a győri közgyűlés csütörtök éjszakába nyúló ülésén történteket pénteki sajtótájékoztatóján Borkai Zsolt.

Az ősszel a Fidesz -KDNP közös jelöltjeként megválasztott polgármestert a Fidesz frakciója "tehermentesítése érdekében" vissza akarta hívni három, részben városi tulajdonú cég tulajdonosi képviselői posztjáról. Borkai helyét a Fidesz elképzelései szerint a város két fideszes alpolgármesterre bízták volna.

A javaslatot végül elvetették, mert a frakciószövetség kereszténydemokrata tagjai az MSZP-vel szavaztak.

Ezt követően a Fidesz-frakció leszavazta a jövő évi közoktatási létszámokról szóló előterjesztést, amelyet Ottófi Rudolf, KDNP-s alpolgármester jegyzett. Ezzel a város pedagógusai maradnak bizonytalanságban, hiszen a tervek szerint több mint kétszázuktól válik meg a város, de most nem tudni, pontosan kiktől.

Borkai sajtótjékoztatóján kérdésre válaszolva reményét fejezte ki, hogy a Fidesz döntését nem a bosszú motiválta. Mint mondta, a demokráciában mindenkinek lehet ellenvéleménye, de a testület többségi döntését sportszerűen el kell fogadni.