Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Júniusban már meghallgatta a rendőrség Kulcsárt

2003.09.08. 11:45
A brókerbotrány kirobbanása előtt a rendőrség meghallgatta Kulcsár Attilát a Pannonplast-ügyben erősítette meg az Index információit Garamvölgyi László, az ORFK Kommunikációs igazgatója. Tájékoztatása szerint a Pannonplast részvényszerzése ügyében ekkoriban a PSZAF hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentés a nyomozóhatóságnál, amely feljelentéskiegészítés keretében hallgatta meg a volt brókert.
Még a brókerbotrány kipattanása előtt meghallgatta a rendőrség a jelenleg kiadatási őrizetben lévő Kulcsár Attilát, a brókerbotrány főszereplőjét. A Pannonplast részvényvásárlások ügyében a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tett feljelentést hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt. Szász Károly hivatala ugyanis már akkor közölte a nyomozóhatóságokkal, hogy a Pannonplast részvényvásárlási akcióját részben állami pénzekből finanszírozták.

Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója megerősítve az Index információit közölte: a rendőrség feljelentéskiegészítés keretében vizsgálta az ügyletet, ennek során június 23-án, illetve 25-én meghallgatta Kulcsár Attilát is. Garamvölgyi hangsúlyozta: a meghallgatás nem egyenértékű a kihallgatással, de július elseje előtt a feljelentéskiegészítés keretében folytatott adatgyűjtésbe beletartozott az ügy érintettjeinek meghallgatása is. A rendőrség június 30-án a nyomozást megtagadta az ügyben

A rendőrség július közepén közölte: a feljelentéskiegészítés során nem vizsgálták a K and H Equities tevékenységét, a rendőrség kötve volt a bejelentésben foglaltakhoz, vagyis a közpénz felhasználásának vizsgálatára koncentrált" - fogalmazott Molnár Csaba, a nyomozó csoport vezetője. Elmondta: az eljárás végén, június 30-án a rendőrség megtagadta a nyomozás lefolytatását, mert nem volt megállapítható a hűtlen kezelés gyanúja, az érintett Állami Autópálya Kezelő rt. pedig a befektetett tőkét kamatokkal együtt visszakapta a brókercégtől.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!