Olga, Liliána
20 °C
35 °C

Kulcsár a K&H-t képviselte a Miniszterelnöki Hivatalban

2003.08.02. 17:26
Kulcsár Attila azért kapott fényképes belépőt a Miniszterelnöki Hivatalba, mert hivatalos minőségben képviselte bankját több tárgyaláson. - állítja a külföldön tartózkodó volt helyettes államtitkár.
Kulcsár Attila azért kapott fényképes belépőt a Miniszterelnöki Hivatalba, mert a K&H Bankot képviselte több tárgyaláson is - tájékoztatta a belépőt kiadó volt humánpolitikai helyettes államtitkár szombaton az MTI-t.

Nem brókerként jött

"Kulcsár Attila, mint az ország második legnagyobb bankjának önkormányzati finanszírozással, EU-projektekkel és közkapcsolatokkal foglalkozó üzletágának ügyvezető igazgatója, az elmúlt években hivatalos minőségben képviselte bankját több olyan tárgyaláson, amelyen az állam különböző intézményeinek képviselői is részt vettek" - közölte Kodela László.

A külföldön tartózkodó volt helyettes államtitkár közleményét a Miniszterelnöki Hivatalon keresztül juttatta el a távirati irodához. Ebben rámutat arra, hogy Kulcsár Attila, a K&H Equities milliárdos sikkasztással vádolt volt vezető munkatársa nem brókerként jutott a belépőhöz.

Kulcsár Attila a bank ügyvezetőjeként - brókerként folytatott tevékenységétől függetlenül -, hivatalos minőségben igényelte a belépőkártyát - áll a közleményben.

Kodela László leszögezi: a volt bróker kérelmét a belépők kiadására vonatkozó szabályok betartásával, több mint egy évvel ezelőtt, 2002 júliusában hagyta jóvá.

Hangulatkeltés

"A politikai hangulatkeltés és vádaskodás szándékától mentesen, józan belátással is megállapítható: Kulcsár Attila brókerként végzett tevékenységének megítélésével kapcsolatos tudás egy évvel ezelőtt még senkinek nem lehetett birtokában. Így a belépő kiadásának Kulcsár Attila brókeri tevékenységéhez semmi köze" - áll a közleményben.

Kodela László közöli azt is, hogy mint a MeH humánpolitikai helyettes államtitkára 2003 áprilisáig volt jogosult a belépők kiadására, és jogosultságával élve több száz igazolvány kiadásáról intézkedett a jelenlegi és a megelőző kormányok idején.

Kulcsár Attila belépője miatt vizsgálat indult a kancellárián. Kiss Péter kancelláriaminiszter ugyanis utasította a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkárát, hogy vizsgálja felül az elmúlt években kiadott hivatali belépőket, illetve azok kiadásának rendjét - mondta Gál J. Zoltán kormányszóvivő az MTI-nek.