Szilárda
-4 °C
2 °C

Kuncze problémásnak látja Wekler ügyeit

2004.07.29. 12:56
Politikainak problémásnak tartja Kuncze Gábor, hogy Wekler Ferenc, a parlament szabad demokrata alelnöke állami támogatásokat kapott különböző Baranya megyei földjei ültetvény-telepítéséhez.
"Politikai szempontból problémás, ha valaki, aki magas politikai tisztségben van, állami támogatásban részesül", mondta a szabad demokrata pártelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján, hozzátéve: ha ennek következményei lesznek, akkor azt Wekler Ferencnek kell vállalnia.

A sajtó korábban több alkalommal is arról számolt be, hogy Wekler Ferenc, az Országgyűlés SZDSZ-es alelnöke hozzátartozóival százharmincmillió forintot nyert az agrártárca szőlőtelepítési pályázatán. Az SZDSZ-es politikus megerősítette, hogy pályáztak és nyertek is az elmúlt évben és az idén.

Kuncze Gábor fontosnak nevezte, hogy az ügy esetleges következményei ne az SZDSZ-re háruljanak. Arra a kérdésre, ez azt jelenti-e, hogy a párt nem fogja megvédeni a parlamenti alelnököt, úgy válaszolt, Wekler Ferencet nem kell megvédeni, ő korábban is kiállt már a nyilvánosság elé, és ez "becsülendő".

Kuncze Gábor - kérdésre válaszolva - elmondta, hogy a problémát jelezte Wekler Ferencnek, azt azonban nem árulta el, hogy ő miként reagált erre. Az ügyletek egyébként törvényesek voltak, mutatott rá a pártelnök, megjegyezve, azokat senki nem támadta meg.

A sajtótájékoztatón felmerült az is, hogy Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester szolgálati autóval, sofőrrel vitette magát nyaralni horvátországi nyaralójába. Az ezzel kapcsolatos kérdésre válaszolva a pártelnök jelezte, saját esetében "nem érvényesítene hasonló szabályokat". Felvetődött, hogy Demszky Gábor egy - a hagyományos ár harmadáért bérelt - terepjárót is elvitt a nyaralásra. Az ezzel kapcsolatos kifogásokra a főpolgármester megkérdezését és az autót biztosító szervezet szabályainak áttekintését javasolta a pártelnök.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!