Kerényi művészembernek szabad

2005.12.21. 07:10
Csak metafora a hadsereg meg a forradalom – ezt Navracsics Tibor mondta. Orbán Viktor kabinetfőnöke szerint a művészemberek fogalmazhatnak kicsit színesebben is. A Magyar Nemzet arról ír, hogy ezer Volán autóbuszon nincs téli gumi. Az adatvédelmi biztos szerint aggályos a Fidesz telefonos akciója - írja a Magyar Hírlap. Lapszemle.

Jelképes a hadsereg

Metafora – így jellemezte Kerényi Imre kijelentését Navracsics Tibor. A "Polgári Kormányzás 2006" stábjának vezetője szerdán az MTV Nap-kelte című műsorában Aczél Endrének azt mondta, hogy Kerényi művészember, így nem kell meglepődni azon, ha "színesebben" fogalmaz. A műsorban nyilatkozott az MSZP elnöke is. Hiller István szerint nincs semmi metaforikus Kerényi kijelentéseiben, akit a Fidesz "toborzó tisztjének" nevez.

A Változás 2006 celldömölki rendezvényen Kerényi arra szólított fel: a Fidesz választási kampányához csatlakozó önkéntesek alakítsanak hadsereget. A polgárikör-vezetőként is ismertté vált színházi rendező szerint Magyarországon szabadságharc van, amit a jobboldalnak meg kell nyernie. Ha mégsem sikerül, forradalmat csinálunk - vetítette előre Kerényi, akit a Fidesz kampányfőnöke.
Rohanjon művésszel a forradalomba >>>>

Valódi hiány

Téli gumi nélkül üzemelteti csaknem ezer autóbuszát az állami tulajdonú Volánbusz Közlekedési Rt. és a vidéki szállítási vállalatok többsége - tudta meg a Magyar Nemzet. A lap értesülései szerint a Volánbusz anyagi megfontolásból vetette el az abroncsok beszerzését, mivel ez megsokszorozná a kiadásait, inkább négy évszakos gumikkal működteti a járműveit. Legutóbb a múlt héten, Kiskassa közelében a Pannon Volán távolsági busza járt szerencsétlenül: a nyári abroncsokkal fölszerelt jármű megcsúszott a havas úton, s egy öt méter mély árokba zuhant, tizenegy ember sérülését okozva.
Részletek >>>>

Aggályos akció

Aggályos lehet az adatvédelmi biztos szerint a Fidesz közelmúltban indított telefonos akciója, amelyben Orbán Viktor ismerteti pártja Változás 2006 szlogen alatt sűrített elképzeléseit - írja a Magyar Hírlap. A telemarketinges akcióval nincs baj - a Fidesz első, 1998-as akciója óta a módszer bevett eszköze a pártkampányoknak -, a hívás azon része azonban, amely alapján a párt kategóriákba sorolhatja a válaszadókat, már sértheti az adatvédelmi szabályokat. A cél egyértelmű: a válaszokból a párt számára kiderül, ki szimpatizál velük, vagyis kit érdemes az aktivistáknak megkörnyékezniük.
Még több aggály >>>>