Mátyás
-6 °C
1 °C

Luxuslakások a SZOT-szállóban

2006.01.26. 09:37
Egy közvélemény-kutatás dönthet arról, hogy milyen tervek szerint épüljenek luxuslakások a Rózsadombon, az egykori SZOT-szálló helyén. Magyar és külföldi befektetők tornásszák részvénytársasággá Kapolyi László volt ipari miniszter kft-jét. A vadászatokon szalaggal vagy festékkel kell jelölni a lőirányt. Lapszemle.
Exkluzív lakások lesznek a tizenöt éve befejezetlen egykori SZOT-szállóban, a budapesti Rózsadombon, írja a Népszabadság. Az épület tulajdonosa két első díjas terv közül azt valósítja meg, amelyik egy közvélemény-kutatás alapján elnyerte a többség tetszését. Az új épületet várhatóan 2007 közepén adják át. A beruházó az eredeti építményt másfél szinttel magasíthatja meg, újabb épületeket azonban nem emelhet.
A Népszabadság cikke>>>
Bírósági per a SZOT-szállóról>>>

Részvénytársaság lesz Kapolyi cége

Részvénytársasággá alakul a Kapolyi László érdekeltségébe tartozó Kárpát Energo Kereskedelmi és Szolgáltató Kft, írja a HVG. A volt ipari miniszter, jelenleg szocialista országgyűlési képviselő cégének átalakítását magyar és külföldi szakmai, pénzügyi befektetők bevonása indokolja. A cég összesen 30 milliárd forint beruházással egy 234 megawattos, kombinált ciklusú gázerőmű építését kezdi meg Vásárosnamény mellett. Az új erőmű gázturbináját Kapolyi 2003 végén, az orosz államadósság terhére vásárolta.
A HVG cikke>>>
Az erőműről szavaztak Vásárosnaményban>>>

Szigorúbb vadászatok

A hétvégétől szalaggal vagy festékkel kell jelölni a fákon a tilos lőirányokat, ismerteti a Magyar Hírlap a földművelésügyi tárca döntését. A szigorításra azért volt szükség, mert a közelmúltban több halálos vadászbaleset történt. A tárca felkérte a vadászkamarát, hogy szigorítson a vadászvizsgákon, és nagyobb hangsúllyal végezze a gyakorlati képzést.
Megint lelőttek egy vadászt Nógrádban>>>
Vadászati tilalmat vezettek be Magyarországon>>>
Magyar Hírlap online>>>