Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Gyurcsány uralja a médiát

2006.03.09. 07:48
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egymaga többet szerepel a médiában, mint a Fidesz, az SZDSZ és az MDF elnöke összesen - írja a Magyar Nemzet az Országos Rádió és Televízió Testület felmérésére hivatkozva. A Népszabadság szerint az MSZP több tízezer aktivistával számol a kampányban, akik inkább az utcákon jelennek meg, de a párt újabb telefonos akciót is indít a választók meggyőzésére. Lapszemle.

Gyurcsány Ferenc túlsúlyban a médiában

Az MSZP és az SZDSZ az országos és a regionális elektronikus médiában is jóval többet szerepel, mint az ellenzék – derül ki az Országos Rádió és Televízió Testület felméréséből. A Magyar Nemzet által idézett összesítés szerint Gyurcsány Ferenc szerepléseinek túlsúlya a legfeltűnőbb. A miniszterelnök egymaga többet szerepel a hírekben, mint a másik három párt vezetője összesen. A Magyar Nemzet emlékeztet arra, hogy a médiahatóság korábbi felmérése szerint a 2002-es választások idején csökkenni kezdett Orbán Viktor akkori kormányfő szereplése a médiában Medgyessy Péter az MSZP miniszterelnök-jelöltjének javára.

A Magyar Nemzet cikke

Eladja ingatlanait az ifjúsági közalapítvány

Összes eladható ingatlanát áruba bocsátja a Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Közalapítvány – írja a Népszabadság. Az alapítvány igazgatója a lépést azzal indokolta, hogy az évente 600-700 millióból gazdálkodó szervezet állami támogatása folyamatosan csökkent, tavaly például már egy fillér sem kaptak a központi költségvetésből. Az eladásra kínált ingatlanok között szerepel az egykori fővárosi KISZ-iskola, egy Rottenbiller utcai irodaház, egy abádszalóki üdülőterület és több szálloda, köztük a Hotel Révfülöp is.

Részeletek a Népszabadság nyomtatott kiadásában

Az MSZP telefonon és utcán kampányol

Az MSZP több tízezer aktivistával számol a kampány hajrájában. A Népszabadság szerint az aktivisták igyekeznek elkerülni a magánszféra megsértését, így nem kopogtatnak be lakásokba, ez ugyanis elijesztheti a választókat. A vörös kabátos aktivisták inkább üzletek előtt, forgalmas tereken akarják meggyőzni a választópolgárokat. A párt tovább folytatja levélkampányát és az egyéni körzetekben Gyurcsány Ferenc felvezetőjével a helyi jelölt egy üzenetrögzítőről telefonon is próbál minél több embert elérni. Az MSZP a választások előtt a Kossuth térre szervez rendezvényt, hogy ott mutassa meg tömegbázisát.

A Népszabadság cikke>>>