Bernadett
-2 °C
4 °C

Háztűznézőbe megy Medgyessyhez a Lelkiismeret '88

2003.11.30. 21:58
A korábbi rendőrségi tiltás ellenére megtartja hétfőre tervezett tüntetését a Lelkiismeret '88. A csoport elnöke úgy fogalmazott, hogy a Medgyessy-Nastase-találkozóra emlékezve háztűznézőbe mennek a kormányfő Stromfeld Aurél úti otthona elé.
Megtartja hétfőre tervezett fáklyás felvonulását a Lelkiismeret '88 Csoport, mivel 24 órával a kezdés előtt még nem értesültek olyan rendőrségi döntésről, ami tiltaná a megmozdulást - mondta Kocsis Imre elnök vasárnap este sajtótájékoztatón, Budapesten.

"A tavalyi Medgyessy-Nastase-találkozóra emlékezünk hétfőn" - tette hozzá. Kocsis Imre szavai szerint 2002. december 1-jén Medgyessy Péter Erdély elrablására koccintott a román miniszterelnökkel. "Erdély elcsatolását Magyarországon megünnepelni hazaáruló cselekedet" - hangsúlyozta. A fáklyás felvonulás hétfőn 20 órakor indul a BAH-csomóponttól, a demonstrálók 25-30 perces sétával a miniszterelnök Stromfeld Aurél úti otthona elé vonulnak - ismertette Kocsis Imre.

"Háztűznézőbe megyünk Medgyessy Péterhez" - fogalmazott a Lelkiismeret '88 Csoport elnöke. Kocsis Imre elmondta: a felvonulást november 24-én hivatalosan is bejelentették. A BRFK közlekedésbiztonsági okokra hivatkozva azonban megtiltotta a megmozdulást - tette hozzá. A döntés ellen fellebbeztünk, de a bíróság is jóváhagyta a rendőrségi határozatot - mondta el. Módosított feltételekkel pénteken újabb beadvánnyal élt a csoport, erre idáig még nem érkezett válasz a rendőrség részéről - tette hozzá Kocsis Imre.

Kifejtette: az első beadványban 300 főt jelöltek meg, de a rendőrségi szakértők szerint ennyi ember nem tud biztonságosan végighaladni a kijelölt utcák járdáin és az úttestre lépő demonstrálók testi épsége nem garantálható. Az újabb beadvány már csak 12 főről szól - fűzte hozzá Kocsis Imre. A Lelkiismeret '88 Csoport 1988-ban a székelyföldi falurombolások ellen tiltakozva alakult egy baráti társaság tagjaiból, céljának a magyar nemzet érdekeinek védelmét tekinti - hangsúlyozta az elnök.