Mátyás
-6 °C
1 °C

Külföldön is nézett a Paprika TV

2006.03.25. 10:19
Szereti a régió a magyar tematikus adókat, százmilliárddal nagyobb lesz a hiány a vártnál, és már a Fidesznek is kellemetlen Mikola István. Lapszemle.

Baj van Mikolával

A Fideszen belül sem különösebben szalonképes Mikola István miniszterelnökhelyettes-jelölt a Magyar Hírlap szerint. A lap szombati számában a párt elnökségéhez közelálló forrására hivatkozva arról ír, hogy most már azok a fideszesek is elfordultak Mikolától, akik eddig jó szakembernek és jó szónoknak tartották. A pártnak rövid időn belül kétszer is magyarázkodnia kellett a korábbi egészségügyi miniszter miatt, először a határon túliakra vonatkozó kijelentése miatt, majd azért, mert két nappal később „szingli hordákról” beszélt Mikola.

A Magyar Hírlap cikke>>>

Nagyobb lesz a hiány

Lényegesen nagyobb lesz az első negyedéves költségvetési hiány a tervezettnél, írja Pénzügyminisztériumi forrásokra hivatkozva a Magyar Nemzet. A lap szombati számában beszámol arról, hogy várhatóan csak április 25-én, a második választási forduló után számol majd be a tárca a hiányszámokról, ez a szokásos időponthoz képest kéthetes csúszást jelent. A lap úgy tudja, a deficit 100 milliárd forinttal haladja meg a tervezettet, az első negyedévre tervezett hiány így 698 milliárd forint helyett elérheti a 800 milliárd forintot. Ez egyébként az egész évre tervezett deficit fele.

A Magyar Nemzet cikke>>>

Népszerűek a magyar adók

A Népszabadság cikke szerint egyre népszerűbbek a régióban a magyar tévéadók. Csehországban, Szlovákiában vagy akár Romániában helyi nyelven sugározzák a magyar csatornák műsorát, így lett népszerű a térségben a Minimax, a Deco TV vagy a főzőműsorairól ismert Paprika TV. Nem csak terjesztik a műsort, több adó át is telepítette valamelyik környező országba a telephelyét, mert Romániában és Csehországban olcsóbb a műsorszolgáltatási-díj, és a bürokrácia is kevesebbet akadékoskodik. A Sport TV saját bevallása szerint csak kalandvágyból maradt Budapesten.

A Népszabadság cikke>>>