Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Újabb gazdátlan narancssárga plakátok

2005.11.10. 08:16
"Vannak jó dolgok, amihez semmi közünk! (Sok ilyen van!)" - olvasható a legújabb narancssárga falragaszokon, ami a Fidesz plakátjainak ellenpólusa, ám a Magyar Hírlapnak a szocialisták tagadták, hogy közük volna az akcióhoz. A Magyar Nemzet az ápolónők hűségjutalmát kéri számon a kormányon, a Népszabadság pedig azt írja, elhalasztják a Btk. Reformját.

Hivatalosan nincs gazdájuk a Budapestet ellepő, "Vannak jó dolgok, amihez semmi közünk! (Sok ilyen van!)" feliratú narancssárga plakátoknak, amelyeken kísértetiesen hasonlítanak a később bevallottan fideszes plakátra, amin az volt olvasható: "Vannak jó dolgok, melyeken nem szabad változtatni" - írja a Magyar Hírlap. Először a Fidesz is tagadta, hogy köze volna a plakátokhoz, később azonban elismerték. Az MSZP-nél most az újabb plakátokra azt mondták, biztosan ez is egy olyan inkognitóban maradni akaró civil szervezet, mint amelyik a Fidesz plakátjait tette ki korábban.

A Magyar Hírlap cikke>>>

#alt#

Nem lesz hűségjutalom címmel közöl írást a csütörtöki Magyar Nemzet. Jövőre sem vezetik be az ápolói hűségjutalmat. Így biztossá vált, hogy a 2002-es országgyűlési választások előtt tett szocialista ígéret ebben a kormányzati ciklusban nem teljesül. Az MSZP azt a magyarázatot adta: a hűségjutalmat még a Medgyessy-kabinet vállalta, ma pedig Gyurcsány Ferenc kormányoz.

A Magyar Nemzet cikke>>>
A Népszabadság cikke>>>