Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mádl kivár

2002.06.20. 11:09
Az Olaszországban tartozkodó köztársasági elnök tájékozodott a Medgyessy-ügy kapcsán kialakult belpolitikai helyzetről, ugyanakkor nem hamarkodja el a véleményalkotást. Mivel nem fenyeget koalíciós válság, Mádl Ferenc nem szakítja meg külföldi útját. Az államfőt ma magánkihallgatáson fogadja II. János Pál pápa.
Az olaszországi látogatáson tartózkodó Mádl Ferenc telefonon beszélt Medgyessy Péter miniszterelnökkel és a négy párt elnökével, de a belpolitikai helyzetről csak hazatérése után, bővebb információk ismeretében tud majd értékelést adni - közölte a köztársasági elnök csütörtök reggel Rómában az őt kísérő magyar újságíróknak.

Mádl minden pártvezetővel beszélt már

Mádl Ferenc elmondta: éppen Olaszországban volt, amikor a Medgyessy Péterrel kapcsolatos információk megjelentek a sajtóban. Emiatt csak közvetett úton tudott tájékozódni, vagyis felhívta őt Medgyessy Péter miniszterelnök, aki elmondta neki, miként vélekedik erről a kérdésről.

Mádl beszélt mind a négy parlamenti párt vezetőivel is. A köztársasági elnök azonban bővebben szeretne tájékozódni az esetről hazatérése után, s csak azután tud majd - ha szükséges lesz -, értékelést adni a belpolitikai helyzetről. Mindehhez hozzátette: reméli, hogy mire hazaérkezik, egyszerűsödik a helyzet.

Mádlt fogadja a pápa

Csütörtökön Mádl Ferenc és kísérete a Vatikánban tesz látogatást, ahol az államfőt magánkihallgatáson fogadja II. János Pál pápa. Mádl Ferenc megbeszélést folytat a Vatikánban Angelo Sodano bíborossal. A magyar delegáció még aznap látogatást tesz a nápolyi NATO-bázison, ahol Mádl Ferenc találkozik Gregory G. Johnson admirálissal, a NATO dél-európai főparancsnokával és a magyar kontingens tagjaival. Pénteken Mádl Ferencet a nápolyi Frederico II. Egyetem díszdoktorává avatják.