Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Nem Mádl kérte a terepjáró beszerzését

2005.06.24. 16:13
A Magyar Hírlap információjával ellentétben szó sincs arról, hogy Mádl Ferenc kérésére szerezte volna be a Köztársasági Őrezred a Volkswagen Touareg típusú terepjárót, állítja Garamvölgyi László.

Nem Mádl Ferenc köztársasági elnök kérésére vásárolt a Köztársasági Őrezred egy terepjárót, az autó beszerzését biztonsági-szakmai szempontok indokolták - mondta el az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.

A híradásokkal ellentétben szó sincs arról, hogy Mádl Ferenc kérte volna a jármű beszerzését - mondta Garamvölgyi László ezredes, akit a Magyar Hírlap csütörtöki írása alapján keresett meg az MTI. A napilap azt írta a delegációs autópark és a közjogi méltóságok által használt gépkocsik beszerzéséről, hogy a köztársasági elnök is igényelt egy Volkswagen Touareg típusú terepjárót.

A Köztársasági Őrezred valóban beszerzett egy Volkswagen Touareget, de ez a mindenkori köztársasági elnök biztonsági kíséretének az autója lesz, amibe kivételes esetben a köztársasági elnök is beülhet - mondta Garamvölgyi László. Az autót a Köztársasági Elnöki Hivatal pénzéből vették, a beszerzést biztonsági-szakmai szempontok indokolták, tette hozzá az ORFK kommunikációs igazgatója.