Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Felmondtak a Malév vezérigazgatójának

2003.03.28. 18:39
A Malév Rt. igazgatósága rendes felmondással megszüntette Váradi József vezérigazgató munkaviszonyát március 31-i hatállyal, s az elsőszámú vezető feladatainak ideiglenes ellátásával Fehérváry Gézát, a Malév üzemeltetési igazgató-helyettesét bízta meg.
Ugyancsak az ÁPV Rt. igazgatóságának javaslatára a Malév Rt. igazgatóságának tagjai lemondanak megbízatásukról, de a társaság 2003. május 5-ére összehívott rendkívüli közgyűléséig ellátják feladataikat.

"Az igazgatóság nem felelős"

"A Malév Rt. igazgatósága pénteki ülésén megelégedéssel nyugtázta, hogy - ellentétben az elmúlt napokban nyilvánosságot kapott vélekedésekkel - az ÁPV Rt. igazgatóságának álláspontja szerint, a rendelkezésre álló információk alapján az igazgatóság általános felelőssége a Forgács és Kiss Ügyvédi Iroda megbízásával kapcsolatban nem állapítható meg.

Az igazgatóság rögzíti, hogy tevékenysége során mindig a törvények, szabályok, etikai normák és előírások messzemenő betartásával járt el és döntéseiben minden esetben a Malév Rt. és a tulajdonos érdekeit tartotta szem előtt", áll a testület közleményében.

A légitársaság jogi auditját végző Forgács és Kiss Ügyvédi Iroda megbízása miatt László Csaba pénzügyminiszter egy hete kezdeményezte az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. igazgatóságánál a Malév teljes igazgatóságának visszahívását. A pénzügyminiszter szerint az ügyvédi iroda kiválasztása során az igazgatóság nem a pályáztatás szabályai szerint járt el.

Váradi József, az MTI-nek ezt követően azt mondta, hogy az igazgatóság kollektív felelőssége nem állapítható meg. A javaslatot egy háromtagú munkabizottság terjesztette a testület elé, amelynek többi tagja úgy foglalt állást az ügyben, hogy valamennyi részletet nem ismerte.

Azért csak mondjanak le

Bár az igazgatóság általános felelőssége az ÁPV szerint nem áll fenn, felkérték a testület tagjait, hogy mondjanak le mandátumukról, s az igazgatóság tudomásul vette, hogy az ÁPV Rt. vezérigazgatója kezdeményezte a nemzeti légitársaság rendkívüli közgyűlésének összehívását, amelynek hatásköre a személyi kérdésekben való döntéshozatal.

A rendkívüli közgyűlésen a légitársaság pénzügyi helyzetéről, az igazgatósági tagok lemondásának elfogadásáról, visszahívásáról és az új igazgatósági tagok választásáról tárgyalnak.  • Vennék
  • Bankszámla