Máté, Mirella
14 °C
30 °C

A Fidesz szóvivője a Törzsasztalban

2003.09.08. 16:02
Révész Máriusz, a Fidesz két hete kinevezett szóvivője lesz az Index Törzsasztalának vendége kedden 11 órától. A korábban oktatással foglalkozó politikus új pozícióját még csak próbálgatja, igaz a volt miniszterelnök személyes szóvivőjeként már foglalkozott kommunikációval. Kérdezzen Révész Máriusztól!
Révész Máriusz a Fidesz két hete kinevezett szóvivője lesz az Index Törzsasztalának következő vendége. A Fidesz szervezeti átalakulása után Orbán Viktor szóvivőségét a párt kommunikátori feladatra cserélő politikus immár állandó résztvevője a párt elnökségi üléseinek, és már nem csak a politikai vetélytársakkal csap össze, hanem a publicistákkal is. Legutóbb a Magyar Hírlapban igyekezte "helyreigazítani" Eörsi istván egyik Orbánról szóló publicisztikáját.

A fideszes oktatáspolitikus az utóbbi hetekben a határon túl élő szorványmagyarok oktatási támogatását kérte számon a kormányon. Az oktatás ugyanis a határontúlon is elkezdődött, mégsem kapták meg a magyarul tanuló gyermekek szülei az ingázási támogatás. Révész egyébként ebben a ciklusban eddig a legtöbbet felszólaló fideszes politikus.

A harminchat éves kőbányai születésű politikus 1998-ig szűkebb pátriájában, a X. kerületben politizált, igaz a Fideszhez már 1988-ban csatlakozott: az egri tanárképző főiskolásaként megalapította a helyi csoportot. Az első önkormányzati választáson beválasztották a kőbányai képviselő-testületbe, ahol frakcióvezető, illetve az oktatási bizottság elnöke volt.

Révész Máriusz 1998-ban lett parlamenti képviselő, ahová pártja budapesti listájáról került be. A parlamentben ugyancsak az oktatási bizottságban kapott alelnöki posztot, emellett a társadalmi szervezetek albizottságának lett a tagja. A parlamentben jellemzően szakpolitikusként tevékenykedett. "Legnagyobb eredményemnek talán azt tartom, hogy a parlament elfogadta azt a javaslatomat, amely szerint az adójóváírás nem egy lépésben, hanem folyamatosan szűnik meg" - vall sikereiről életrajzában a politikus, aki szerint ez több, mint 5 milliárd forint adót hagyott a választók zsebében.

A Fidesz szóvivője büszke arra is, hogy a kezdeményezésére fogadták el azt a kormányrendeletet, ami megakadályozta, hogy az inflációt meghaladó mértékben emeljék a felsőoktatásban a költségtérítéseket. A fideszes politikus azonban nem ezekkel a tetteivel vált országosan ismertté, hanem tavaly nyáron, amikor egész sorozatot szentelt a parlamentben a kormányfő titkosszolgálati múltjának. Kérdezzen a Fidesz szóvivőjétől!