Judit
2 °C
7 °C

A Fidesz szóvivője a Törzsasztalban

2003.09.08. 16:02
Révész Máriusz, a Fidesz két hete kinevezett szóvivője lesz az Index Törzsasztalának vendége kedden 11 órától. A korábban oktatással foglalkozó politikus új pozícióját még csak próbálgatja, igaz a volt miniszterelnök személyes szóvivőjeként már foglalkozott kommunikációval. Kérdezzen Révész Máriusztól!
Révész Máriusz a Fidesz két hete kinevezett szóvivője lesz az Index Törzsasztalának következő vendége. A Fidesz szervezeti átalakulása után Orbán Viktor szóvivőségét a párt kommunikátori feladatra cserélő politikus immár állandó résztvevője a párt elnökségi üléseinek, és már nem csak a politikai vetélytársakkal csap össze, hanem a publicistákkal is. Legutóbb a Magyar Hírlapban igyekezte "helyreigazítani" Eörsi istván egyik Orbánról szóló publicisztikáját.

A fideszes oktatáspolitikus az utóbbi hetekben a határon túl élő szorványmagyarok oktatási támogatását kérte számon a kormányon. Az oktatás ugyanis a határontúlon is elkezdődött, mégsem kapták meg a magyarul tanuló gyermekek szülei az ingázási támogatás. Révész egyébként ebben a ciklusban eddig a legtöbbet felszólaló fideszes politikus.

A harminchat éves kőbányai születésű politikus 1998-ig szűkebb pátriájában, a X. kerületben politizált, igaz a Fideszhez már 1988-ban csatlakozott: az egri tanárképző főiskolásaként megalapította a helyi csoportot. Az első önkormányzati választáson beválasztották a kőbányai képviselő-testületbe, ahol frakcióvezető, illetve az oktatási bizottság elnöke volt.

Révész Máriusz 1998-ban lett parlamenti képviselő, ahová pártja budapesti listájáról került be. A parlamentben ugyancsak az oktatási bizottságban kapott alelnöki posztot, emellett a társadalmi szervezetek albizottságának lett a tagja. A parlamentben jellemzően szakpolitikusként tevékenykedett. "Legnagyobb eredményemnek talán azt tartom, hogy a parlament elfogadta azt a javaslatomat, amely szerint az adójóváírás nem egy lépésben, hanem folyamatosan szűnik meg" - vall sikereiről életrajzában a politikus, aki szerint ez több, mint 5 milliárd forint adót hagyott a választók zsebében.

A Fidesz szóvivője büszke arra is, hogy a kezdeményezésére fogadták el azt a kormányrendeletet, ami megakadályozta, hogy az inflációt meghaladó mértékben emeljék a felsőoktatásban a költségtérítéseket. A fideszes politikus azonban nem ezekkel a tetteivel vált országosan ismertté, hanem tavaly nyáron, amikor egész sorozatot szentelt a parlamentben a kormányfő titkosszolgálati múltjának. Kérdezzen a Fidesz szóvivőjétől!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?