Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szombattól újra a kerékpárosoké a Margit híd egyik sávja

2008.06.05. 12:27
Június 7-től a nyár folyamán minden hétvégén újra a kerékpárosok veszik birtokukba a Margit híd egy részét.

Kizárólag biciklivel lehet majd hétvégenként közlekedni a Margit hídon a Pestről Budára vezető oldalon a szélső sávban. Az autóforgalom korlátozása szombaton 14 órától vasárnap éjfélig lesz minden hétvégén. A helyszínen táblák jelzik a változásokat, így mind a kétkerekesek, mind az autósok jóval előbb látják, mire számítsanak, ha a Margit hídhoz érnek.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes reméli, hogy a nyári időszakokban csökkenő fővárosi autósforgalomnak és a gépjárművel közlekedők toleranciájának köszönhetően a Margit hídon az érintett hétvégéken idén sem lesz forgalmi torlódás, ami tavaly azért többször is előfordult.

Ideiglenes kerékpársávot tavaly alakítottak ki először a Margit hídon. A tapasztalatok szerint a nyári hétvégéken nem okozott gondot a közlekedésben az, hogy a Pestről Budára vezető két sáv egyikét átvették a kerékpárosok.

Ősz elején azonban a rakpartlezárás és a megkezdődő Árpád hídi járdarekonstrukció miatt már zavarokat okozott a forgalomban a kerékpársáv. Ezért az akciót két héttel a tervezett időpont előtt lefújták.

A Margit híd jövőre kezdődő felújítása után azonban már nem lesz ilyen probléma, hiszen a híd északi oldalán két méterrel kiszélesítik a járdát, hogy elkülönített kerékpárutat építhessenek rá.