Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Dávid: 'Mit vár az MSZP és az SZDSZ Kiss Pétertől?'

2004.08.21. 19:17
Az MDF azt feszegeti, mennyiben lenne jobb a Medgyessy Péter politikáját végrehajtó kancelláriaminiszter Medgyessy Péter politikájától.
A Magyar Demokrata Fórum azt kérdezi, mit vár az SZDSZ és az MSZP Kiss Péter miniszterelnök-jelölttől - mondta Dávid Ibolya szombaton este az MTI-nek.

"Mennyi ideje titkolta Kiss Péter Medgyessy Péter és a kormány elől a helyes, a jó és a célravezető megoldásokat?" - tette fel a kérdést az MDF elnöke.

Dávid Ibolya arra a hírre reagált, amely szerint az MSZP parlamenti képviselőcsoportja első helyen Kiss Péterre szavazott, mint miniszterelnök-jelöltre.

Az MDF elnöke hangsúlyozta: Kiss Péter "a miniszterelnök első embere, munkában, felelősségben egyaránt". Szavai szerint nagy kérdés, mennyiben lenne jobb a Medgyessy Péter politikáját végrehajtó kancelláriaminiszter Medgyessy Péter politikájától.

Az MDF elnöke arra is választ vár, "mit tudhat Csillag István gazdasági miniszter, hogy miatta, a hozzá való ragaszkodás miatt az SZDSZ kormányválságot idézett elő".

Dávid Ibolya úgy véli: "visszaélések és gyanús korrupciós ügyek döngetik az SZDSZ környezetét, a Demszky-ügy, a Wekler-ügy és az autópálya-építések".

"Nem az ország bajai, gondjainak megoldatlansága okozta a kormányválságot, hanem a visszaélésekkel teli autópálya-építésekért felelős miniszter menesztése" - jelentette ki Dávid Ibolya.