Vilhelmina
11 °C
28 °C

Ismét Dávid Ibolya az MDF elnöke

2004.09.25. 14:43
Az MDF XIX. országos gyűlése 322 igen szavazattal, 91 nem és 6 érvénytelen voks mellett Dávid Ibolyát választotta ismét a párt elnökének szombaton Gödöllőn.
Előrehozott tisztújítást tart az MDF szombaton. A párt országos választmánya augusztus végén csaknem egyhangú támogatással egyedüli jelöltként Dávid Ibolya jelenlegi pártelnököt jelölte MDF vezető posztjára. A szombati gyűlésen napirenden szerepel az alapszabály módosítása, a párt politikai programjának elfogadása, a párt elnökének, valamint az országos elnökségének megválasztása.

Az MDF XIX. országos gyűlése 322 igen szavazattal, 91 nem és 6 érvénytelen voks mellett Dávid Ibolyát választotta ismét a párt elnökének szombaton Gödöllőn. Dávid Ibolya 1999 óta tölti be ezt a posztot.

A Lakitelek munkacsoport akadályozta, ellehetetlenítette az MDF országos elnökségének munkáját - jelentette ki Dávid Ibolya pártelnök a Magyar Demokrata Fórum szombati gödöllői tisztújító gyűlésén.

A párt országgyűlési képviselőcsoportjának egy jól körülhatárolható kisebbsége először burkoltan, később nyíltan és provokatívan szembefordult az MDF testületeivel, legitim vezetésével - mondta a politikus.

Az elnökség kiegyensúlyozott, tervszerű működését fokozatosan akadályozta, csapatmunkáját ellehetetlenítette, hogy ennek a csoportnak a legnagyobb befolyással bíró tagja egyben a párt alelnöki posztját is betöltötte - jelentette ki Dávid Ibolya Lezsák Sándorra utalva.

Az országos gyűlés küldöttei nagy többséggel, 48 nem és 18 tartózkodás mellett fogadták el az elnöki beszámolót.